تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,285,640 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,340,923 |
بررسی تاثیر مصرف برخی عناصر میکرو بر صفات کمی گیاه دارویی کنجد | ||
اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر | ||
مقاله 6، دوره 8، شماره 3، آذر 1395، صفحه 304-317 اصل مقاله (717.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله تحقیقاتی | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور ارزیابی تاثیر محلول پاشی ریزمغذیهای مس، منگنز و بور بر صفات کمی دو رقم کنجد در سال زراعی 1394 در مزرعه کشاورز بابل انجـام شـد . آزمایش به صورت کرتهای خردشده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تـصادفی بـا 3 تکـرار اجـرا گردید. عامل اصلی شامل 4 عامل محلول سولفات مس، سولفات مگنز، سولفات بور و تیمـار شـاهد (آب) و عامل فرعی شامل دو رقم کنجد (یکتا و ناز) بودند. نتایج تجزیه واریانس اختلاف های معنی داری را بین 4 تیمـار ریزمغـذی در مـورد صفات تعداد دانه در کپسول، وزن هزار دانه و تعداد دانه در بوته نشان داد، ولی اثر متقابل رقم در ریزمغذی برای هیچکدام از صفات معنی دار نگردید. عنصر مس بیش ترین تأثیر را بر تعداد دانه در کپسول (1.3 برابر) در مقایسه با تیمار شاهد داشت. با تجزیه رگرسیون گـام به گام 4 صفت تعداد دانه در بوته، وزن هزار دانه، تعداد شـاخه هـای فرعـی و تعـداد دانـه در کپـسول به ترتیب وارد مدل رگرسیونی شدند . در ا ین آزمـایش عناصـر مس و مگنز و بور بـیش تـرین تـأثیر را در بهبود صفات کمی کنجد داشت و رقم ناز به عنوان بهترین رقم معرفی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
رقم؛ کنجد؛ عناصر میکرو؛ عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 282 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 179 |