تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,346,586 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,388,113 |
اثر ویژگی های جمعیّت شناختی و سبک زندگی بر پذیرش نوآوری محصولات جدید | ||
فصلنامه مهندسی مدیریت نوین | ||
مقاله 8، دوره 3، شماره 2 - شماره پیاپی 9، شهریور 1393، صفحه 76-90 اصل مقاله (306.66 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی (تحقیقی) | ||
نویسندگان | ||
نرگس دل افروز* 1؛ محمد طالقانی2؛ حدیثه سلطانی3 | ||
1گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران | ||
2عضو هیات علمی گروه مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی(واحد رشت) | ||
3مدیریت بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
شرکت ها احساس میکنند که مجبورند نوآوری را در فواصل مکرّر برای برآوردن تقاضای مربوط به مصرفکنندگان خود روانه بازار کنند. محصولات جدید اغلب راه خود را برای خریداران پیدا نمیکنند. تحقیق حاضر از نوع کاربردی و هدف تحقیق بررسی اثر ویژگیهای جمعیّت شناختی و سبک زندگی بر پذیرش نوآوری محصولات جدیدمیباشد. طرح تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. دادهها توسط پژوهشگر به صورت مستقیم از مشتریان به وسیله پرسش نامه گردآوری شده است. جامعه آماری تحقیق محیط دانشگاه، تعداد نمونه 384 نفر از بین اساتید، کارمندان و دانشجویان دانشگاه های غرب استان مازندران میباشد. شیوه نمونه گیری به صورت روش نمونهگیری خوشهای و طبقهای بوده است. بررسی روایی پرسشنامه از طریق روایی محتوا و پایایی آن از طریق محاسبه ی میانگین آلفای کرونباخ متغیرها که مقدار 842/0 حاصل شد، صورت پذیرفته است. نرم افزار آماری مورد استفاده در این پژوهش نیز SPSSو LISREL برای معادلات ساختاری میباشد. نتایج تحقیق حاصل حاکی از آن است که ویژگیهایی جمعیت شناسی سن، جنس، درآمد و اندازه خانواده بر نوگرایی مصرف کننده و پذیرش نوآوری تأثیری ندارند؛ تنها عامل تأثیر گذار تحصیلات میباشد، به عبارتی تحصیلات بالاتر بر نوگرایی اثر مثبتی دارد. همچنین در این تحقیق تأیید شد که سبک زندگی بر نوگرایی مصرف کننده و بر پذیرش مصرف کننده و نیز نوگرایی مصرف کننده بر پذیرش نوآوری مصرف کننده تأثیر غیر مستقیم و بالایی دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
مصرفگرایی؛ نوگرایی مصرف کننده؛ پذیرش مصرف کننده؛ سبک زندگی مصرفکنندگان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 293 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 195 |