تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,302,951 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,355,635 |
تاثیر مساحت و روش تولید بر میزان مصرف و شاخصهای انرژی در تولید پسته (مطالعه موردی: شهرستان قزوین) | ||
مجله مهندسی زیست سامانه | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 3، آذر 1395، صفحه 11-22 اصل مقاله (1.07 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
امروزه بخش کشاورزی به منظور پاسخگویی به نیاز روز افزون غذا برای جمعیت رو به رشد کره زمین و فراهم کردن مواد غذایی کافی و مناسب، به میزان زیادی وابسته به مصرف انرژی میباشد.نگرانیهای مربوط به حفاظت از سوختهای فسیلی و انتشار گازهای گلخانهای منجر به افزایش تحقیقات بر روی توازن انرژی در سیستمهای تولید گیاهان زراعی شده است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی است، چون نتایج آن برای برنامهریزان، دست اندرکاران سیاستهای توسعه کشاورزی کشور قابل استفاده میباشد. این تحقیق در شهرستان قزوین و در باغات سنتی و نیمه مکانیزه پسته انجام شد. برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز پرسشنامه های مقدماتی طراحی شد که برای پیش آزمون اولیه در مصاحبه با تعدادی باغدار در منطقه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تاثیر مساحت و روش تولید بر انرژی نهاده، ستانده و شاخصهای انرژی در سطح یک درصد معنی دار بود. مجموع کل انرژی نهاده در باغات سنتی در مساحت مزرعه کمتر و بیشتر از 1 هکتار به ترتیب 29943 و 25773 مگاژول در هکتار و در باغات نیمه مکانیزه در مساحت مزرعه کمتر و بیشتر از 10 هکتار به ترتیب برابر 37906 و 31061 مگاژول در هکتار بود. انرژی ستانده نیز به ترتیب 12625، 9558، 20295 و 12756 مگاژول در هکتار بود. در تمامی باغات، بیشترین میزان مصرف انرژی مربوط به نهاده سم و کود شیمیایی بود. انرژی سوخت نیز پس از آن در رتبه بعدی قرار گرفت. بیشترین مقدار کارایی انرژی و بهره وری انرژی به ترتیب، 54/0 و 045/0 کیلوگرم بر مگاژول در باغات نیمه مکانیزه با مساحت کمتر از 10 هکتار بود. | ||
کلیدواژهها | ||
شهرستان قزوین؛ شاخص های انرژی؛ مصرف انرژی؛ پسته؛ مساحت باغ | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 408 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 443 |