تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,582 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,817 |
بررسی عناصر ضروری روی، فسفر، پتاسیم و کلسیم در اندام های عضله، کبد و آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مراحل مختلف رشد | ||
مجله علوم تکثیر و ابزی پروری | ||
مقاله 5، دوره 3، شماره 8، خرداد 1395، صفحه 59-68 اصل مقاله (332.03 K) | ||
نویسندگان | ||
میثاق طیب زاده* ؛ محمد ولایت زاده | ||
واحد اهواز | ||
چکیده | ||
این تحقیق در سال 1390 به منظور تعیین و مقایسه میزان عناصر ضروری روی، فسفر، پتاسیم و کلسیم در تخم ماهی، عضله بچه ماهی انگشت قد، ماهی بازاری، مولدین نر و ماده قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورشی استان لرستان انجام شد. 75 نمونه تخم ماهی، بچه ماهی (انگشت قد)، ماهی بازاری، مولدین نر و ماده قزل آلای رنگین کمان تهیه شدند. بالاترین و پایینترین میزان روی به ترتیب در کبد بچه ماهی (15/1±90/26 میلیگرم در کیلوگرم) و عضله مولدین نر (45/0±16/6 میلیگرم در کیلوگرم) مشاهده گردید. بالاترین و پایین ترین میزان فسفر به ترتیب در کبد بچه ماهی (86/125±42/3966 میلی گرم در کیلوگرم) و آبشش مولدین ماده (76/144±2400 میلیگرم در کیلوگرم) بود. بالاترین و پایینترین میزان پتاسیم به ترتیب در عضله ماهی بازاری (28/132±5000 میلیگرم در کیلوگرم) و عضله بچه ماهی (83/76±64/3712 میلیگرم در کیلوگرم) به دست آمد. بالاترین و پایینترین میزان کلسیم به ترتیب در کبد مولدین نر (55/30±85/464 میلیگرم در کیلوگرم) و عضله ماهی بازاری (27/15±39/193 میلیگرم در کیلوگرم) به دست آمد. عنصر روی در کبد و آبشش بچه ماهی و عضله ماهی بازاری نسبت به سایر مراحل رشد بالاتر بود. عنصر فسفر در عضله، کبد و آبشش بچه ماهی نسبت به سایر مراحل رشد بالاتر به دست آمد. غلظت پتاسیم در عضله، کبد و آبشش ماهی بازاری نسبت به سایر مراحل رشد بالاتر محاسبه گردید. میزان کلسیم در عضله، کبد و آبشش مولدین نر نسبت به سایر مراحل رشد بالاتر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی؛ قزل آلای رنگین کمان (Oncarhynchus mykiss)؛ عناصر ضروری؛ تغذیه؛ عضله | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 231 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 107 |