تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,302,962 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,355,754 |
بررسی ساختار رقابتپذیری در بازار جهانی سیب | ||
پژوهشهای اقتصاد روستا | ||
مقاله 3، دوره 2، شماره 5، اسفند 1394، صفحه 31-43 اصل مقاله (774.42 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نازنین یوسفیان1؛ فرشید اشراقی* 2؛ فرهاد شیرانی بیدآبادی | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2عضو هیئت علمی گروه اقتصادکشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، | ||
چکیده | ||
سیب یکی از مهمترین محصولات کشاورزی در جهان است که کشورهای زیادی در زمینه تولید و صادرات آن فعالیت میکنند، که ایران هم در زمینه تولید و صادرات این محصول قابلیت لازم را دارد. هدف از این مقاله بررسی ساختار رقابتپذیری در بازار جهانی سیب و همچنین جایگاه ایران در این بازار با استفاده از رویکرد رگرسیونی و همچنین شاخص هرفیندال است. به همین منظور و برای تعیین عوامل مؤثر، از دادههای سری زمانی برای دوره زمانی (2011-1974) استفاده گردیده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد قیمت صادراتی، مقدار تولید داخلی تأثیر منفی معنیدار و نرخ ارز واقعی تأثیر مثبت و معنیدار در بر دارد. همچنین نتایج شاخص هرفیندال برای محصول سیب در دوره مورد بررسی بازار رقابتی را نشان میدهد. با توجه به پتانسیل ایران در زمینه تولید و صادرات سیب، میتواند با برنامهریزیها و سیاستگذاریهای مناسب در راستای تولید و صادرات این محصول جایگاه مناسبی در بازارهای جهانی کسب کند. | ||
کلیدواژهها | ||
بازار جهانی؛ سیب؛ رقابتپذیری؛ شاخص هرفیندال؛ ایران | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 517 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 316 |