تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,673 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,884 |
اثر دما و زمان انبارداری بر ترکیبات معطر عرق نعناع سبز | ||
بوم شناسی گیاهان زراعی | ||
مقاله 2، دوره 13، شماره 2 - شماره پیاپی 48، شهریور 1396، صفحه 13-19 اصل مقاله (1.21 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/aej.2017.532505 | ||
نویسندگان | ||
امین پناهی؛ فرشاد صادقی* | ||
گروه علوم باغبانی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران | ||
چکیده | ||
مونوترپنها ترکیبات عمده اسانس و عرق گیاهان دارویی میباشند که ممکن است تحت تأثیر نور، زمان و دمای انبار قرار گیرند. این پژوهش به منظور تعیین اثر دما و زمان نگهداری عرق نعناع سبز بر ترکیبات مونوترپن آن، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام پذیرفت. دمای نگهداری شامل 25+، 4+ و 18- درجه سلسیوس و زمان انبارداری 1، 2 و 3 ماه بود. اندام هوایی نعناع پس از خشک شدن در سایه با دستگاه کلونجر عرقگیری شد. حلال دیاتیلاتر، جهت خالصسازی اسانس از عرق نعناع استفاده و تعیین ترکیبات تشکیلدهنده اسانس با دستگاه طیفنگار گازی متصل به طیفسنج جرمی انجام شد. در مجموع 29 ترکیب شیمیایی در عرق تازه نعناع سبز تشخیص داده شد. از بین مونوترپنها، کارون، منتول، 1و8- سینوئل، پولگون، ان-دکان و پیپرتونین شناسایی شدند. تنها کارون تحت زمان و دمای انبار قرار نگرفت. سایر ترکیبات تحت تأثیر فاکتورهای مورد بررسی قرار گرفته و به یکدیگر تبدیل شدند. منتول که جزء اصلی عرق نعناع از لحاظ طعم و خاصیت ضدمیکروبی به شمار میرود، در دمای اتاق و یخچال بالاتر از مقدار آن در نگهداری در شرایط فریزر بود. در نهایت توصیه میگردد نگهداری عرق نعناع در دمای اتاق انجام گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ تقطیر با آب؛ طیفنگاری گازی؛ مونوترپنها؛ نعناع خوراکی | ||
مراجع | ||
10. McCaskill D, Gershenzon J, Croteau R (1992) Morphology and monoterpene biosynthetic capabilities of secretory cell clusters isolated from glandular trichomes of peppermint (Mentha piperita L.). Planta 187(4): 445-454. 11. Mockute D, Bernotiene G, Judþentiene A (2005) Storage-induced changes inessential oil composition of Leonurus cardiaca L. plants growing wild in Vilnius and of commercial herbs. Chemija 16(2): 29-32. 12. Mohamadi M, Mostafavi A, Shamspur T (2011) Effect of Storage on Essential Oil Content and Composition of Rosa damascena Mill. Petals under Different Conditions. Journal of Essential Oil Bearing Plants 14(4): 430-441. 13. Najafian S (2014) Storage conditions affect the essential oil composition of cultivated Balm Mint Herb (Lamiaceae) in Iran. Industrial Crops and Products 52: 575-581. 14. Omid Beigi R (1997) Approach the Production And Processing Plants. Tarahan Nashr Publisher: Tehran. [in Persian] 15. Rowshan V, Bahmanzadegan A, Saharkhiz MJ (2013) Influence of storage conditions on the essential oil composition of Thymus daenensis Celak. Industrial Crops and Products 49: 97-101. 16. Turek C, Stintzing FC (2012) Impact of different storage conditions on the quality of selected essential oils. Food Research International 46(1): 341-353. 17. Zargari A (1997) Medicinal Plants. Tehran University Press: Tehran. [in Persian]
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,022 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 983 |