تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,413 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,710 |
شناسایی ترکیبات موجود در عصاره و اسانس گیاه میخک Syzygium aromaticum | ||
فصلنامه بیولوژی کاربردی | ||
مقاله 2، دوره 7، شماره 27، آذر 1396، صفحه 1-7 اصل مقاله (664.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا خوشدونی فراهانی* ؛ فاطمه خوشدونی فراهانی | ||
علوم و مهندسی صنایع غذایی-دانشگاه ازاد | ||
چکیده | ||
میخک یکی از منابع مهم گیاهی از ترکیبات فنلی، آنتی اکسیدانی ، ضد سرطان، ضد درد می باشد که از دیر باز مورد استفاده قرار میگرفته است.با توجه به اهمیت عصاره ها و اسانس ها و کاربرد آن ها در صنایع مختلف به دلیل ویژگی های منحصر به فرد آنها، عصاره و اسانس گیاه میخک استخراج شد و تحت تجزیه شیمیایی قرار گرفت تا ترکیبات شیمیایی عصاره و اسانس آنشناسایی و ارزیابی گردد.استخراج عصاره توسط روش خیساندن انجام گرفت و استخراج اسانس با استفاده از دستگاه کلونجر انجام شد. عصاره و اسانس استخراج شده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد آنالیز قرار گرفتند.هشت ترکیب شیمیایی در عصاره میخک تشخیص داده شد که ترکیبات اصلی آن شامل اوژنول(5/85%)، اوژنول استات (2/3%) و هپتاکوزان (8/1%) بودند. هفت ترکیب شیمیایی در اسانس میخک نیز تشخیص داده شد که اصلی ترین آن ها شامل اوژنول(36/86%) و بتاکاریوفیلن (66/7%) بودند. اوژنول ترکیب اصلی در هر دو عصاره و اسانس بود و بیشترین غلظت از این ترکیب را در میان آنها نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
"میخک"؛ "عصاره"؛ "اسانس" | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,315 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 20,643 |