تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,037 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,497 |
تاثیر مصرف مکمل لیکوپن بر استرس اکسایشی و ظرفیت آنتی اکسیدان تام مردان چاق بعد از یک جلسه تمرین مقاومتی شدید | ||
فصلنامه زیست شناسی جانوری | ||
مقاله 10، دوره 9، شماره 4، شهریور 1396، صفحه 107-113 اصل مقاله (362.25 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
بابک هوشمند مقدم* ؛ مژگان اسکندری | ||
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر به منظور تاثیر مصرف مکمل لیکوپن (عصاره گوجه فرنگی) بر شاخصهای غلظت آنتیاکسیدانی تام (TAC) و مالون دی آلدئید (MDA) در مردان چاق متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش، 20 مرد چاق (30 ≤ BMI) به طور تصادفی دریکی از دو گروه شبه دارو (10 نفر) و مکمل (10 نفر) قرار گرفتند.گروه مکمل به مدت دو هفته روزانه 2 عدد قرص 200 میلیگرمی لیکوپن و گروه شبه دارو نیز به همین مقدار پلاسیبو مصرف نمودند. سپس افراد دو گروه در یک جلسه فعالیت مقاومتی شرکت کرده و نمونههای خون وریدی آنها در سه مرحله؛ قبل از مصرف مکمل (2 هفته قبل از فعالیت)، قبل و 24 ساعت بعد از فعالیت مقاومتی، جمعآوری شد. نتایج نشان داد غلظت بیومارکرهای TAC و MDA در گروه دریافتکننده مکمل به ترتیب افزایش و کاهش معنیداری نسبت به گروه شبه دارو در طول زمان داشت (05/0 ≥ p). .پژوهش حاضر نشان داد مصرف مکمل لیکوپن میتواند باعث افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی تام پلاسما و کاهش استرس اکسایشی در مردان چاق متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
مالون دی آلدهید؛ ظرفیت ضد اکسایشی تام؛ مکمل لیکوپن؛ تمرین مقاومتی | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
. آتشک، س.، 1393. تاثیر مکمل کوتاه مدت عصاره شاهتوت بر ظرفیت آنتیاکسیدانی تام پلاسما و شاخص پراکسیداسیون لیپیدی مردان چاق متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی. مجله علوم غذایی و تغذیه، دوره11، شماره 2، صفحات 62-55. 2. Atashak S., Piree M., Azarbayejani M. A., Stannard S.R., Haghighi M.M., 2011. Obesity-related cardiovascular risk factors after long- term resistance training and ginger supplementation. Journal of Sport Science and Medicine, 10(9): 685-691. 3. Canene-Adams K., Campbell J.K., Zaripheh S., Jeffery E.H., Erdman J.W., J.R., 2005. The tomato as a functional food. Journal of Nutrition, 135: 1226-1230. 4. Chaiyastt W., Mcclements D.J., Decker E.A., 2005.The relationship between the physicochemical properties of antioxidants and their ability to inhibit lipid oxidation in bulk oil and oil-in-water emulsions. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 53: 4982-4988. 5. Herzog A., siler U., Spitzer V., Seifert N.,Denelavas A., Hunziker P.B., Hunziker W., Goralczyk R., Wertz K., 2005. Lycopene reduced gene expression of steroid targets and inflammatory markers in normal rat prostate. Faseb Journal, 19: 264-272. 6. Gupta A., Nair A., Kumria R., Al-Dhubiab B.E., Chattopadhyaya I., Gupta S.C., 2013. Assessment of pharmacokinetic interaction of spirulina with glitazone in a type 2 diabetes rat model. Journal of Medical Food, 16(12): 100-126. 7. Belviran M., Gokbel H., Okudan N., BaOaral K., 2012. Effects of grape seed extract supplementation on exercise-induced oxidative stress in rats. British Journal of Nutrition, 108(2): 56-90. 8. Srivastava A., Greenspan P., Hartle D. K., Hargrove J. L., Amarowicz, R., Ronald B., 2010. Antioxidant and anti-inflammatory activities of polyphenolics from southeastern U.S. range blackberry cultivars. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 58(10): 6102-6109. 9. Cefali L.C., Cazedey E.C., Souza-Moreira T.M., Correa M.A., Salgado H.R., Isaac V.L., 2015. Antioxidant Activity and Validation of Quantification Method for Lycopene Extracted from Tomato. Journal of AOAC International, 98(5): 1340-1345. 10. Ha T.V., Kim S., Choi Y., Kwak H.S., Lee S.J., Wen J., Oey I., Ko S., 2015. Antioxidant activity and bioaccessibility of size-different nanoemulsions for lycopene-enriched tomato extract. Food Chemistry, 178: 115-121. 11. Ali M.M., Agha F.G., 2009. Amelioration of streptozotocin-induced diabetes mellitus, oxidative stress and dyslipidemia in rats by tomato extract lycopene. Scandinavia Journal of Clinical Lab Investigation, 69(3): 371-379. 12. Liu C.C., Huang C.C., Lin W.T., Hsieh C.C., Huang S.Y., Lin S.J, Yang S.C., 2005. Lycopene supplementation attenuated xanthine oxidase and myeloperoxidase activities in skeletal muscle tissues of rats after exhaustive exercise. British Journal of Nutrition, 94(4): 595-601. 13. Falk B., Gorev R., Zigel L., Ben-Amotz A., Neuman I., 2005. Effect of lycopene supplementation on lung function after exercise in young athletes who complain of exercise-induced bronchoconstriction symptoms. Annual Allergy and Asthma Immunology, 94(4): 480-485. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,476 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 474 |