تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,303,208 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,357,459 |
تأثیر عصاره گیاه صبرزرد (vera Aleo) بر شاخصهای رشد ماهی شیربت (Barbus grypus) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 1، دوره 10، شماره 2 - شماره پیاپی 38، شهریور 1395، صفحه 1-8 اصل مقاله (173.81 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
معصومه صفری* 1؛ مژده چله مال2؛ مهرزاد مصباح3 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران | ||
2گروه شیلات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران | ||
3استادیار دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهیدچمران اهواز، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر عصاره گیاه صبرزرد (Aleo vera)بر شاخصهای رشد ماهی شیربت (Barbus grypus)مورد برسی قرار گرفت. بدین منظور سه غلظت 1/0، 2/0، 5/0 درصد عصاره گیاه آلوئه ورا (در سه تکرار) با خوراک مخلوط شده و ماهیها بهمدت 60 روز با این خوراکها تغذیه گردیدند. شاخصهای رشد شامل افزایش وزن، افزایش طول، فاکتور وضعیت، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین، کارایی غذا اندازهگیری شدند. نتایج مشخص کرد که تغذیه ماهی شیربت با عصاره آلوئه ورا 2/0 درصد باعث افزایش معنیدار در شاخص کیفیت، ضریب رشد ویژه و افزایش وزن میگردد (05/0P<). همچنین تیمار 5/0 درصد باعث افزایش شاخص کیفیت گردید (05/0P<). تجویز خوراکی غلظتهای مختلف آلوئه ورا بر ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین، مقایسه کارایی خوراک تفاوت معنیداری بین تیمارها نسبت به گروه شاهد مشاهده شد (05/0P<). بهطورکلی میتوان گفت مناسبترین غلظت آلوئهورا در خوراک برای تحریک رشد 2/0 و 5/0 درصد میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آلوئه ورا؛ رشد؛ Barbus grypus؛ فاکتور وضعیت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 480 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 337 |