تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,442 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,741 |
تأثیرکاربرد باکتری رایزوبیوم ژاپونیکوم، قارچ مایکوریزا و کودشیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی سویا رقم کتول در شرایط حضور و عدم حضور علفهای هرز | ||
پژوهش علف های هرز | ||
مقاله 3، دوره 9، شماره 1، شهریور 1396، صفحه 33-48 اصل مقاله (524.57 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
بهرام پارسا* 1؛ حمید عباسدخت؛ احمد غلامی1؛ ابوالفضل فرجی2 | ||
1دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود | ||
2مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
بهمنظور ارزیابی رقابت علفهای هرز با سویا (Glycine max L.) رقم کتول بههمراه مقایسه آثار کاربرد کودهای بیولوژیک و شیمیایی بهصورت جدا و همزمان آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعهای در شهرستان علیآباد کتول طی سال زراعی 95-1394 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل مدیریت علفهای هرز در دو سطح کنترل کامل و عدم کنترل (تا انتهای فصل رشد)، کود بیولوژیک در چهار سطح شاهد (عدم مصرف)، تلقیح با باکتری برادی رایزوبیوم ژاپونیکوم (Bradyrhizobium japonicum)، تلقیح با قارچ مایکوریزا (Glomus mosseae) و استفاده همزمان از رایزوبیوم و مایکوریزا، کود شیمیایی (نیتروژن خالص از منبع کود اوره) در سه سطح شاهد (عدم مصرف)، مصرف 25 کیلوگرم در هکتار و مصرف 50 کیلوگرم در هکتار بود. نتایج نشان داد که از رنگیزههای فتوسنتزی صرفاً کلروفیل a تحت تأثیر تیمار علفهای هرز قرار گرفته و کلروفیل b و کاروتنوئید متأثر نشدند، اما تیمارهای کود بیولوژیک و کود شیمیایی در سطح احتمال 1 درصد هر سه رنگیزه فتوسنتزی را تحت تأثیر قرار دادند. همچنین اثر متقابل علفهای هرز و کود بیولوژیک، محتوای فسفر گیاه را تحت تأثیر قرار داد و بیشترین مقدار فسفر (48/0 درصد) از تیمار کنترل علفهای هرز به همراه استفاده همزمان از باکتری و قارچ و کمترین مقدار (19/0 درصد) هم از تیمار عدم وجین علفهای هرز و عدم مصرف کود بیولوژیک بهدست آمد. محتوای پتاسیم برگ نیز تحت تأثیر اثر متقابل سهگانه علفهای هرز، کود بیولوژیک و کود شیمیای قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تیمارهای علفهای هرز و کود بیولوژیک محتوای روغن و پروتئین دانه و تیمار کود شیمیایی تنها محتوای پروتئین دانه را تحت تأثیرقرار داده است. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین؛ رنگیزههای فتوسنتزی؛ مواد غذایی؛ کود بیولوژیک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 312 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 542 |