تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,582 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,817 |
بررسی اثرات ضد قارچی نعناع فلفلی< Mentha piperita > و زنیان | ||
نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی | ||
مقاله 5، دوره 12، شماره 2 - شماره پیاپی 33، اسفند 1395، صفحه 47-56 اصل مقاله (480.56 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی (اصیل) | ||
نویسندگان | ||
سعید هوشنگی1؛ فرید فیروزبخش* 1؛ حمید بدلی2 | ||
1گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2گروه قارچ شناسی و انگل شناسی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران | ||
چکیده | ||
ساپرولگنیوز یکی از مهمترین بیماریهای قارچی آبزیان است که خسارات شدیدی را در مراحل مختلف رشد آبزیان سبب می شود. این مطالعه با هدف تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده ( MIC) عصاره های الکلی و آبی گیاه زنیان و نعناع فلفلی از رشد قارچ ساپرولگنیا پارازیتیکا (Saprolegnia parasitica) انجام شده است. فعالیت ضد قارچی عصاره های آبی، اتانولی و متانولی نعناع و زنیان علیه ساپرولگنیا پارازتیکا به روش اختلاط با محیط کشت و میکرودایلوشن براث بررسی شد. نتایج آزمایش ضد قارچی به روش اختلاط عصاره با محیط کشت نشان داد که ، عصارهی اتانولی نعناع بیشترین اثر ضد قارچی (MIC=10 mg/ml ) را در بین سایر عصاره های گیاهی نسبت به ساپرولگنیا پارازیتیکا داشت و قدرت مهار رشد ساپرولگنیا پارازتیکا با افزایش غلظت افزایش یافت. در روش میکرودایلوشن براث اختلاف معنی داری در مهار رشد قارچ ساپرولگنیا پارازیتیکا بین عصاره های گیاهی مشاهده نشد (MIC≥2048 µ /ml). با توجه به نتایج بدست آمده در مطالعه ی حاضر پیشنهاد می گردد که از فراورده های طبیعی گیاهان دارویی آزمایش شده می توان به عنوان مواد ضد قارچ در صنعت آبزی پروری استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
ساپرولگنیا پارازیتیکا؛ زنیان؛ نعناع فلفلی؛ فعالیت ضد قارچی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 319 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 215 |