تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,991 |
تعداد مقالات | 83,508 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,136,906 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,178,689 |
بررسی آلودگی گلههای طیور گوشتی در آخر دوره پرورش به کمپیلوباکتر ژژونی و کمپیلوباکتر کولای | ||
نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی | ||
مقاله 2، دوره 13، شماره 1 - شماره پیاپی 34، شهریور 1396، صفحه 11-19 اصل مقاله (468.7 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی (اصیل) | ||
نویسندگان | ||
عنایت بریزی؛ سید شهرام شکر فروش* ؛ سعید حسین زاده؛ مصطفی عبدالهی | ||
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
کمپیلوباکتر ژژونی و کمپیلوباکتر کولای به عنوان عامل اصلی آنتریت باکتریایی انسان در تمام دنیا شناخته شدهاند. معمولاً پرندگان نقش معنیداری را در عفونت کمپیلوباکتریایی انسان بازی میکنند. شیوع بالای کمپیلوباکتر در گلههای طیور در مرحله پرورش، سبب ایجاد آلودگی متقاطع در طی کشتار و فرآوری گوشت میگردد. در این بررسی میزان آلودگی طیور گوشتی شهرستان شیراز در پایان دوره پرورش به کمپیلوباکتر با روش کشت مستقیم و غنی سازی قبل از کشت صورت گرفت. 100 مرغداری شهرستان شیراز انتخاب و با مراجعه به کشتارگاه، از هر مرغداری 21 لاشه انتخاب و سیکوم آنها برداشته شد. محتویات هر 7 سیکوم با هم مخلوط و پس از آمادهسازی به دو صورت مستقیم در محیط آگار انتخابی و غنیسازی در محیط براث قبل از کشت در محیط آگار کشت شدند. جدایهها با PCR تایید شدند. در آزمایش کشت مستقیم 7/53% نمونهها (70% مرغداریها) و در آزمایش غنی سازی در براث و کشت در محیط آگار، 0/60% نمونهها (76% مرغداریها) مثبت تشخیص داده شدند. میزان آلودگی به کمپیلوباکتر ژژونی 3/31% تا 0/35% و کمپیلوباکتر کولای 7/36% تا 0/40% بود. میزان جداسازی کمپیلوباکتر به وسیله کشت در محیط انتخابی پس از غنیسازی در محیط براث نسبت به کشت مستقیم افزایش 3/6% را نشان داد که تاثیر آماری معنیداری داشت. بررسی حاضر نشان داد که آلودگی گلههای طیور بسیار زیاد است و به منظور کنترل آلودگی، شناخت ریسک فاکتورهای ایجاد آلودگی وکنترل آنها ضروری میباشد و برای کنترل آلودگی انسان، علاوه بر رعایت موارد فوق، رعایت بهداشت در کشتارگاهها مد نظر قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
کمپیلوباکتر ژژونی؛ کمپیلوباکتر کولای؛ طیور گوشتی؛ مولتی پلکس PCR | ||
مراجع | ||
13. Guerin, M.T., Martin, W., Reiersen, J., Berke, O., McEwen, S.A., Bisaillon, J.R., Lowman, R. (2007). A farm-level study of risk factors associated with the colonization of broiler flocks with Campylobacter spp. in Iceland, 2001-2004. Acta Veterinaria Scandinavica, 49: 18-19. 14. Havaei, S.A., Pishva, E., Tabibian, A., Rabani, M., Haghshenas, F., Narimani, T. (2008). Cytolethal distending toxin (CDT) produced by Campylobacter jejuni and Campylobacter coli isolated from chickens by tissue culture method in Isfahan. Iranian Journal of Medical Microbiology, 3: 17-23. 15. Havelaar, A.H., Mangen, M.J.J., de Koeijer, A.A., Bogaardt, M.J., Evers, E.G., Jacobs-Reitsma, W.F. van Pelt, W., Wagenaar, J.A., de Wit, G.A., van der Zee, H., Nauta, M.J. (2007). Effectiveness and efficiency of controlling Campylobacter on broiler chicken meat. Risk Analysis, 27: 831-844.
25. Rivoal, K., Ragimbeau, C., Salvat, G., Colon, P., Ermel G. (2005). Genomic diversity of Campylobacter coli and Campylobacter jejuni isolates recovered from free-range broilers farms and comparison with isolates of various origins. Applied and Environmental Microbiology, 7: 6216-6227.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 390 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 260 |