تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,583 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,822 |
بررسی تأثیر نوع روغن، زمان و دما بر مقدار اپوکسیددارشدن روغنهای گیاهی | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقاله 11، دوره 11، شماره 3، آذر 1396، صفحه 88-96 اصل مقاله (1.35 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
میلاد کاظم نژادی* 1؛ محمد محمدی2؛ علیرضا شاکری3؛ احسان فتح الهی2 | ||
1گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شیراز، شیراز | ||
2دانشگاه گلستان | ||
3گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه تهران، تهران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) مقدار اسیدهای چرب روغنهای سویا، کلزا و آفتابگردان منطقه گلستان تعیین شدند. اپوکسیددارکردن این روغنها با استفاده از هیدروژن پراکسید در نسبت مولی 1/7: 1 (C=C:H2O2)، دو زمان 7 و 10 ساعت و سه دمای متفاوت 25، 50 و 75 درجه سانتیگراد و فشار اتمسفر در حین همزدن انجام شد. مقدار اپوکسیددارشدن روغنها با تعیین عدد اپوکسی به روش تیترکردن و طیفسنجی FT-IR موردبررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مقدار غیراشباعی، زمان و دما عاملهای مؤثری در اپوکسیددارکردن روغنهای گیاهی هستند. روغن آفتابگردان و کلزا به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار غیراشباعی را دارند. ازاینرو، بیشترین و کمترین مقدار اپوکسیددارشدن مربوط به آنهاست. زمان دادن بیشتر به واکنش اپوکسیددارکردن نیز، بهره واکنش را بالا میبرد. دما نیز عامل بسیار مهمی در اپوکسیدارکردن روغنهای گیاهی بود؛ بهگونهای که دماهای بالاتر یا پایینتر از 50 درجه سانتیگراد باعث کاهش بهره اپوکسیددارشدن میشوند. درنهایت، بیشترین مقدار اپوکسی بهدست آمده از روغنهای آفتابگردان، سویا و کلزا به ترتیب 6/25%، 6/11% و 4/53% در زمان 10 ساعت و دمای درجه 50 سانتیگراد بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن آفتابگردان؛ روغن سویا؛ روغن کلزا؛ اپوکسیددارشدن؛ خردهچوب | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 303 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,147 |