تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,492 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,762 |
بررسی ارتباط بین زیر واحدهای گلیادین با صفات کیفی دانه در برخی از ارقام گندم نان در شرایط تنش کمآبی | ||
زراعت و اصلاح نباتات | ||
مقاله 7، دوره 13، شماره 3، آذر 1396، صفحه 51-61 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
معروف خلیلی* 1؛ ریحانه اسدی2؛ محمد علی ابراهیمی3 | ||
1استادیار بخش کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران | ||
2بخش کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران | ||
3دانشیار بخش کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی ارتباط بین زیر واحدهای گلیادین با صفات کیفی دانه، تعداد 30 رقم و لاین گندم نان در شرایط تنش کمآبی انتهای فصل کشت و بررسی شدند. تنوع پروتئینهای گلیادین به روش الکتروفورز پلی اکریلامید گرادیان اسیدی (A-PAGE) انجام شد. تعداد باندهای مشاهده شده برای ارقام شامل 1-5 زیر واحد α، 1-5 زیر واحد ß، 3-8 زیر واحد γ و 3-6 زیر واحد ω بود. در بین زیر واحدهای α بالاترین درصد فراوانی به آلل α1 و α3، در بین زیر واحدهای ß گلیادین بالاترین درصد فراوانی به آلل ß4، در بین زیر واحدهای γ گلیادین به زیر واحد γ1 و γ5 و در بین زیر واحدهای زیر واحد ω گلیادین بیشترین فراوانی به آللهای ω5 و ω6 اختصاص داشت. رابطه بین درصد پروتئین دانه با زیر واحد 2α، عدد زلنی با زیر واحدهای 3ß وß ، عدد سختی بذر با زیر واحدهای 2α و 8γ و وزن هزار دانه با 5γ مثبت و معنیدار بود. همچنین، بین درصد جذب آب و دو زیر واحد گلیادین5γ و 5ω همبستگی منفی و معنیدار مشاهده شد. بر اساس نتایج جدول تجزیه رگرسیون گام به گام، بین آللهای 2α، 2ß و 5α و درصد پروتئین دانه، آلل 4ß و عدد زلنی، آلل 2α و میزان سختی دانه، آلل 5γ و نشاسته و 5ω و میزان جذب آب آرد و وزن هزار دانه و آلل 5γ زیر واحد گلیادین ارتباط معنیدار دیده شد. زیرواحدهای فوق، میتوانند به عنوان مارکرهای بیوشیمیایی ما را جهت به دست آوردن نتاج با کیفیت نانوایی بالا یاری دهند | ||
کلیدواژهها | ||
گندم نان؛ تنوع ژنتیکی؛ زیر واحدهای گلیادین؛ صفات کیفی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 182 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 432 |