تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,545,579 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,616,588 |
تاثیر محلولپاشی منگنز بر صفات کمی و کیفی علوفه گیاه جو (Hordeum vulgare) و رابطه بین آنها | ||
زراعت و اصلاح نباتات | ||
مقاله 2، دوره 13، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 13-29 اصل مقاله (1.06 M) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نفیسه مهدی نژاد* ؛ محمود محمد خانی؛ براتعلی فاخری | ||
دانشگاه زابل | ||
چکیده | ||
این تحقیق در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی سیستان در سال زراعی 94-93 بهصورت طرح آلفالاتیس با دو تکرار تحت دو شرایط نرمال و محلولپاشی منگنز اجرا شد. محلولپاشی منگنز با غلظت یک کیلوگرم در هکتار در سه مرحله پنجهزنی، ساقهدهی و گلدهی بر روی 148 رقم جو بهاره انجام شد. نتایج نشان داد که در مراحل مختلف رشد، محلولپاشی منگنز موجب افزایش صفات کمی ارتفاع، وزن تر و خشک علوفه، تعداد پنجه در بوته، نسبت برگ به ساقه و کاهش صفت نسبت دانه به علوفه در مقایسه با تیمار نرمال گردید. محلولپاشی منگنز باعث افزایش صفات الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی، پروتئین خام، فیبر خام و لیگنین شوینده اسیدی و همچنین کاهش صفات کیفی قابلیت هضم ماده خشک، هیدراتهای کربن محلول در آب و خاکستر خام در مقایسه با تیمار نرمال شد. ضرایب همبستگی ساده بین صفات نشان داد که بین کمیت و کیفیت علوفه رابطه معکوسی وجود دارد. در نتیجه عواملی که سبب افزایش کمیت علوفه میگردند، کیفیت آن را کاهش میدهند و بالعکس. در ادامه با استفاده از تجزیه به عاملها، 14 متغیر در پنج عامل برای شرایط نرمال و چهار عامل برای شرایط محلولپاشی منگنز تعریف شدند که در مجموع به ترتیب 81/80 و 83/75 درصد از تغییرات دادهها را توجیه کردند. نتایج این تحقیق در مجموع قابلیت هضم ماده خشک، هیدراتهای کربن محلول در آب، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی را از پارامترهای خوراکی علوفه معرفی کرد که میتواند در کیفیت علوفه و میزان تغذیه حیوان از علوفه تأثیرگذار باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژگان کلیدی: پروتئین خام؛ تجزیه به عامل؛ ضرایب همبستگی؛ علوفه جو؛ محلولپاشی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 241 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 443 |