تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,303,629 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,358,615 |
تأثیر نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام سویا در شهرستان محمودآباد | ||
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
مقاله 7، دوره 13، شماره 1 - شماره پیاپی 23، خرداد 1395، صفحه 73-81 اصل مقاله (176.41 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهران محمودی* ؛ وطن زکیپور | ||
گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی، آمل، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر کود نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام جیکا و 033 در شهرستان محمودآباد، پژوهشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عوامل آزمایش شامل رقم در دو سطح (جیکا و 33 از گروه رسیدگیш)، کود نیتروژن در چهار سطح (صفر، 50، 100 و 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) بود. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش مصرف کود نیتروژن بر عملکرد دانه افزوده شد، کاربرد میزان 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در مقایسه با تیمارهای شاهد (عدم مصرف اوره)، عملکرد دانه سویا را افزایش داد. در بین اجزای عملکرد، تعداد غلاف در بوته در سطح احتمال آماری یک درصد و وزن صد دانه در سطح احتمال آماری پنج درصد، همبستگی مثبت با عملکرد دانه داشتند. در ارتباط با خصوصیات بیوشیمیایی دانه، رقم جیکا بیشترین درصد روغن را داشت، با افزایش مصرف نیتروژن بر عملکرد دانه افزوده شد و باعث استحصال روغن و پروتئین بیشتری در واحد سطح گردید. نتایج نشان داد که رقم جیکا با کاربرد 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار با عملکرد (3240 کیلوگرم) بیشترین عملکرد در مقایسه با عدم مصرف کود، حاصل شد. بیشترین عملکرد روغن را در رقم jk با مصرف 150 کیلوگرم نیتروژن (562 کیلوگرم) در مقایسه با عدم مصرف کود (400 کیلوگرم) و همچنین رقم 33 با مصرف 150 کیلوگـرم نیتروژن (548 کیلوگرم در مقایسه با عدم مصرف کود (341 کیلوگـرم) بهدست آورد. عملکرد دانه بهطور معنیداری تحت تأثیر رقم، کود نیتروژن قرارگرفت. رقم جیکا، بیشترین عملکرد را نسبت به رقم33 داشت، بنابراین در شهرستان محمودآباد کشت رقم جیکا توصیه میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
سویا؛ خصوصیات کیفی؛ رقم؛ عملکرد دانه؛ نیتروژن | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 370 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 102 |