تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,292,084 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,346,879 |
بررسی تاثیر سطوح مختلف Pediococcus acidilacticiدر جیره غذایی بر فاکتورهایهای ایمنی خون بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان | ||
مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی | ||
مقاله 6، دوره 6، شماره 3 - شماره پیاپی 22، مهر 1392 اصل مقاله (2.27 M) | ||
نویسندگان | ||
محمد رضا بهروز خوش قلب1؛ قباد آذری تاکامی2؛ حسین خارا3؛ رضوان الله کاظمی4 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات، لاهیجان. ایران. | ||
2دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران. ایران. | ||
3دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات، لاهیجان. ایران | ||
4انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان، رشت. ایران. | ||
چکیده | ||
زمینه و هدف:اغلب آبزیان پرورشی تحت تأثیر عفونتهای باکتریایی قرار می گیرند و سیستم ایمنی شان توسط شرایط استرسزا به خطر می افتد. مصرف بی رویه داروها و مواد شیمیایی علاوه بر ایجاد مقاومت در میکروارگانیسمها سبب نفوذ این مواد به خاک و آب و آلودگی زیستی می گردد. استفاده از پروبیوتیک ها در واقع تکنولوژی جدید آبزی پروری همگام با محیط زیست به شمار می رود. هدف از این تحقیقمطالعه ارزیابی تاثیر پروبیوتیکPediococcus acidilacticiبر فاکتورهای ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykissمی باشد.روش کار:در این بررسی تعداد 3600 عدد بچه ماهی با وزن 3 - 5 گرم را در 4 تیمار با سه تکرار با ترکیب غذایی 100، 200 و 300گرم پروبیوتیک باکتوسل در هر تن غذا و تیمار شاهد به مدت 8 هفته پرورش داده شدند. در پایان هفته چهارم و هفته هشتم تعداد 5 عدد بچه ماهی از هر تیمار انتخاب و نمونه خون جهت آزمایشات بیوشیمیایی سنجش آنزیم لیزوزیم، IgM، کمپلمان CH50، آلبومین، پروتئین تام،SGOT SGPTو گلوکز استفاده شد.یافته ها:نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که افزودن پروبیوتیک باکتوسل منجر به افزایش شاخص های مورد آزمایش گردید.نتیجه گیری:افزایش مقادیر آنزیمهای فوق درسرم خون بچه ماهیان به عنوان شاخص های فعالیت سیستم ایمنی می تواند منجر به افزایش مقاومت بچه ماهیان قزل آلا درمقابل عوامل بیماری زا و محرک های محیطی گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی؛ باکتوسل؛ پروبیوتیک (زیست یار)؛ قزل آلا | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 519 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 202 |