تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,987 |
تعداد مقالات | 83,495 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,810,011 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,906,620 |
بررسی اثر متقابل ارتفاع و روش خشک کردن بر مقدار و ترکیب اسانس آویشن کوهی در منطقه پلور، شهرستان آمل (مطالعه موردی) | ||
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
مقاله 4، دوره 11، شماره 4 - شماره پیاپی 19، اسفند 1393، صفحه 267-277 اصل مقاله (356.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
بهزاد غلامحسینزاده1؛ یوسف نیکنژاد2؛ هرمز فلاحآملی* 3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحدآیتاله آملی، آمل- ایران | ||
2- استادیار و مدیر قطب گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحدآیتاله آملی، آمل- ایران | ||
3- استادیار گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحدآیت اله آملی، آمل- ایران | ||
چکیده | ||
از جمله مهمترین و ارزشمندترین گونههای دارویی که عمدتاً در مناطق کوهستانی و نقاط مرتفع میروید گیاهی از خانواده لابیاته به نام آویشن کوهی یا Thymuskotschyanus است. جهت بررسی تاثیر ارتفاع رویش و چهار روش مختلف خشک کردن (نور مستقیم خورشید، سایه، ماکروویو با توان 900 و 360 وات) و شرایط ژنتیکی و اکولوژیکی بر میزان اسانس این گیاه، نمونههایی از گیاه مذکور در سه ناحیه ارتفاعی(2100، 2700 و 3300) در زمان 100 % گلدهی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج حاصله از تجزیه واریانس صفات بر ارتفاع و روشهای مختلف خشک کردن نشان داد تغییرات میزان اسانسها از جمله تیمول، کارواکرول، آلفا ترپینن، پی سیمن، گاما ترپینن، بورنئول، کاریوفیلن، دلتاکادینن و کاریوفیلن اکسید در سطح آماری یک درصد معنیدار شدند. بیشترین میزان تیمول از تیمار خشک کردن ماکرویوو با توان 900 وات و ارتفاع 3300 متر با متوسط 22/41 درصد حاصل شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن کوهی؛ ارتفاع؛ خشک کردن؛ اسانس؛ کارواکرول؛ تیمول | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 287 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 121 |