تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,991 |
تعداد مقالات | 83,507 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,129,402 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,171,653 |
بررسی خواص فیزیکی و ضد میکروبی فیلمهای نانوبیوکامپوزیت امولسیونی بر پایۀ کربوکسیمتیلسلولز- نانو نقره | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 6، دوره 10، کنگره ساری-اردیبهشت 97، شهریور 1397، صفحه 43-53 اصل مقاله (240.54 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
شفق کریمی1؛ بابک قنبرزاده* 2؛ خالد عرب3 | ||
11- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. | ||
22- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. | ||
33- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، فیلمهای امولسیونی بر پایۀ کربوکسیمتیلسلولز (CMC) به روش قالب ریزی، تهیه شد و اثرات نانو ذرات نقره، بر روی خواص فیزیکی و ضدمیکروبی آنها مورد بررسی قرار گرفت. حلالیت در آب و میزان جذب رطویت فیلمها با افزایش غلظت نانو ذرات در سه سطح ٥/٠%، ١% و ٢% کاهش یافت. به منظور بررسی خواص مکانیکی از آزمون کشش استفاده شد و نتایج نشان داد با افزایش غلظت نانو ذرات از صفر به ٢%، استحکام کشش نهایی (UTS) به ترتیب از MPa ٤/١٠٢ به MPa٩٠ کاهش و کرنش تا نقطۀ شکست از ٣٦/٥٨% به ٥١/٦٤% افزایش یافت. حضور١ این نانو ذرات در ساختار بیوپلیمر، شفافیت و روشنایی فیلمها را کاهش داده و میزان تیرهگی و زردی آنها افزایش یافت. جهت بررسی ویژگیهای ضد باکتریایی فیلمهای حاوی ٥/٠% نانو نقره، آزمون شمارش میکروبی به روش کشت در پلیت انجام شد. این نانوذرات فعالیت ضد میکروبی قوی در برابر باکتریهای گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس) و گرم منفی (اشرشیا کلای) نشان دادند. به طوریکه بعد از ٢٤ ساعت، ٥٧% از تعداد باکتریهای اشرشیاکلای و٣٣/٣٣% از باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به نمونۀ شاهد کاهش پیدا کردند. | ||
کلیدواژهها | ||
فیلم نانوبیوکامپوزیت؛ نانو نقره؛ کربوکسیمتیلسلولز؛ ویژگی ضد میکروبی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 157 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 128 |