تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,291,745 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,346,642 |
بررسی خصوصیت ضد باکتریایی و ترکیبهای شیمیایی اسانس حاصل از گیاه آویشن شیرازی(Thymus Lancifolious) در منطقه گریت-استان لرستان | ||
مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی | ||
مقاله 6، دوره 5، شماره 13، مرداد 1392، صفحه 64-80 اصل مقاله (410.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
کلثوم کرمی* 1؛ امیر حیدری جمشیدی2؛ علی آریاپور3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، | ||
2کارشناس ارشد زراعت و اصلاح نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان | ||
3عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد | ||
چکیده | ||
جنس آویشن دارای گونههای مختلفی در ایران است که در استانهای مختلف پراکنش دارد. هدف از این مطالعه بررسی ترکیبات موجود در اسانس حاصل از اندامهای هوایی گونه گیاهی Thymus lancifolious و بررسی اثر ضد میکروبی عصاره گونه مذکور میباشد. نمونههای گیاهی در سال 1390 از مناطق مختلف منطقه گریت از استان لرستان و در مرحله گلدهی از گیاه برداشت شد. سپس اسانس آن به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به شناساگر جرمی بررسی و اجزای آن شناسایی شد. همچنین در این پژوهش اثر ضد میکروبی عصاره گونه مورد نظر بر علیه 4 باکتری گرم مثبت و گرم منفی با استفاده از روش دیسک به کمک محیط کشت مولر هینتون آگار (MAH) و سنجش قطر هاله عدم رشد بررسی شد. در بررسیهای آزمایشگاهی مشخص شد گونه مورد مطالعه با گونههای دیگر در منطقه لرستان با نامهای T. eriocalyx و T. kotschyanus از نظر آناتومیکی خصوصیات مشابهی دارند. با توجه به زمان بازداری ترکیبها، اندیس بازداری کواتس، طیف جرمی و مقایسهی این پارامترها با ترکیبات استاندارد، نتایج نشان داد که این گونه 45 ترکیب در اسانس خود دارد که در مجموع 85/95 درصد کل اسانس را تشکیل میدهند. ترکیبات اصلی آن شامل کیمول (26/3 درصد)، کارواکرول (34/52 درصد)، تیمول (43/16 درصد) و گاما ترپینن (86/10 درصد) میباشد. همچنین نتایج حاصله در خصوص اثر ضد میکروبی نشان داد که عصارههای گونهی مورد نظر دارای اثرات ضد باکتریایی میباشد | ||
کلیدواژهها | ||
Thymus lancifolious؛ اسانس؛ اثرات ضد میکروبی؛ خصوصیات بوتانیکی؛ تیمول | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,204 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,775 |