تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,346,193 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,387,813 |
ارزیابی مقاومت به سطوح شوری ارقام کلزا در مرحله جوانهزنی و رشد اولیه گیاهچه | ||
تحقیقات بذر | ||
مقاله 1، دوره 4، شماره 12، مهر 1393، صفحه 1-9 اصل مقاله (1.05 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
علی راحمی کاریزکی* | ||
استادیار گروه تولیدات گیاهی دانشگاه گنبد کاووس | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر شوری ناشی از کلرید سدیم روی گیاه کلزا (Brassica Napus L.) در مرحله جوانهزنی و رشد گیاهچه آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در بهمن ماه سال 1389 در دانشگاه گنبدکاووس انجام شد. عامل اول شامل 4 رقم کلزا، (T98007 ,Q6503 ,H1413,H50) و عامل دوم شوری شامل 6 سطح (صفر، 5، 10، 15، 20و 28 میلی موس بر سانتیمتر) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر رقم و شوری بر تمام صفات مورد مطالعه معنیدار بود، در حالی که اثر متقابل شوری×رقم تنها بر صفات طول ریشهچه، طول ساقهچه، نسبت طول ریشهچه به ساقهچه و سرعت جوانهزنی معنیدار بود. مقایسه میانگین صفات بیان داشت که از نظر وزن خشک ریشهچه، وزن خشک ساقهچه، وزن خشک کل گیاهچه، درصد جوانه زنی و تعداد گیاهچههای نرمال تنوع زیادی مشاهده شد. رابطه لگاریتم طول ریشهچه و ساقهچه، نسبت طول ریشهچه به ساقهچه و درصد جوانهزنی با سطوح شوری مختلف نیز نشان داد که با افزایش سطوح شوری صفات فوق کاهش یافت. نتایج کلی نشان داد که رقم Q6503 محتملترین رقم و T98007 حساسترین رقم به شوری بود. | ||
کلیدواژهها | ||
کلزا؛ شوری؛ جوانهزنی؛ رشد گیاهچه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 584 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 644 |