تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,303,033 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,356,235 |
بررسی فیتوشیمیایی و ضدباکتریایی اسانس گیاه Ferula gummosa Boiss. در منطقه میقان استان سمنان | ||
اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی | ||
مقاله 4، دوره 2، شماره 1، خرداد 1393، صفحه 28-35 اصل مقاله (849.55 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ژیلا اصغری* 1؛ طاهر گرگانلی دوجی1؛ عزت ا.. قائمی2 | ||
1استادیار دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران | ||
2دانشیار دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
باریجه با نام علمی Ferula gummosa Boiss.و نام محلی" باریجه" متعلق به تیره چتریان در شرق، غرب و مرکز ایران مانند استانهای سمنان، خراسان، تهران، اصفهان و فارس پراکنده شده است و به واسطه ترکیبات شیمیایی مختلف نظیر ترپنوئید، کومارین،آروماتیک استر، اسیدها و الکلهای ترپنی یکی از مهمترین گیاهان دارویی با خواص ضد میکروبی و باکتری میباشد. در این تحقیق پس از جمعآوری صمغ باریجه در تیرماه 1391 از کوههای میقان در حوالی شاهرود، خشک و سپس ترکیبات موجود در اسانس صمغ باریجه به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر بهمدت 5/1 ساعت استخراج و شناسایی ترکیبات اسانس توسط دستگاه GC-MSانجام و اثر ضدمیکروبی اسانس نیز با تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) به روش انتشار دیسک بررسی شد. آنالیز مواد موثره اسانس نشان داد که بهترتیب ترکیبهای: بتا-پینن (88/70 درصد)، آلفا-پینن (05/8 درصد)، بتا-میرسن (29/2 درصد) و (-) میرتنال (40/2 درصد) از مهمترین ترکیبات تشکیلدهنده اسانس بوده و میزان حداقل غلظت بازدارندگی اسانس (MIC)، بهترتیب علیه باکتریهای استافیلوکوکوس اوروئوس، اشرشیاکلی، شیگلادیسانتری و باسیلوس بهترتیب: 5/62، 5/62، 125، 125 و 500 میلیگرم بر سیسی میباشد. تحلیل نتایج حاکی از آن است که صمغ گیاه دارای ظرفیت لازم برای استفاده بهعنوان هیدروکربن ترپنی با اثر ضدمیکروبی میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
باریجه (Ferula gummosa Boiss)؛ اسانس؛ تقطیر با آب؛ حداقل غلظت بازدارندگی؛ ضدباکتری | ||
مراجع | ||
10. Nostro, A., Germono, M.P., Angeleo, V.D., Marino, A., and Cannatelli, M.A. 2000. Extraction Methods and bio autography for evaluation of medicinal plant antimicrobial activity. Letters in applied microbiology. 30: 379-384. 11. Pavlovic, I., Petrovic, S., Radenkovic, M., Milenkovic, M., Couladis, M., Brankovic S., PavlovicDrobac, M., and Niketic, M. 2012. Composition, antimicrobial, antiradical and spasmolytic activity of Ferula heuffelii Griseb. exHeuffel (Apiaceae) essential oil, Food Chemistry, 130: 310-315. 12. TalebiKouyakhi, E., Naghavi, M.R., and Alayla, M. 2008. Study of the Essential oil variation of Ferula gummosa samples from Iran. Chemistry of Natural Compounds. 44: 124-126. 13. Zargari, A., Medicinal plants 2. Tehran University press 1989: 598-602. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,447 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,746 |