تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,291,888 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,346,746 |
بررسی اثرات دگرآسیبی زعفران بر جوانهزنی و رشد اولیه علفهای هرز گچ دوست (Gipsophylla pilosa) و شلمبیک (Rapistrum rugosum) | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقاله 1، دوره 8، شماره 30، شهریور 1392، صفحه 1-12 | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
الهام عزیزی1؛ لیلا علیمرادی2؛ مریم جهانی کندری3؛ آسیه سیاهمرگویی* 4 | ||
1استادیار، بخش علوم کشاورزی دانشگاه پیام نور | ||
2استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران | ||
3استادیار، بخش علوم کشاورزی دانشگاه پیامنور | ||
4استادیار گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابعطبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر دگرآسیبی عصاره اندامهای مختلف زعفران بر جوانهزنی گونههای علف هرز شامل شلمبیک و گچ دوست، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار برای هر یک از گیاهان مورد نظر اجرا گردید. تیمارهای مورد بررسی شامل عصاره اندامهای بنه و برگ گیاه زعفران در پنج سطح (صفر، 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد) بود. نتایج نشان داد که رابطه همبستگی بین سطوح مختلف غلظت و درصد و سرعت جوانهزنی گیاهان از نظر آماری منفی و معنیدار بود. با افزایش غلظت عصاره زعفران، درصد و سرعت جوانهزنی شلمبیک و گچ دوست روند کاهشی نشان داد. در مقایسه دو اندام بنه و برگ زعفران، اثرات دگر آسیبی برگ بیشتر از بنه بود، بهطوریکه در گیاه شلمبیک درصد جوانهزنی در نمونه شاهد (آب مقطر) 100 درصد بوده و در تیمار 2 درصد عصاره بنه و برگ بهترتیب به 92 و 47 درصد رسید. در گیاه گچ دوست نیز درصد جوانهزنی در تیمارهای 2 درصد بنه برابر نمونه شاهد و معادل 88 درصد و در تیمار 2 درصد برگ 33/5 درصد بود. همچنین با افزایش غلظت عصاره زعفران، طول ریشهچه و ساقهچه در گیاهان مورد بررسی کاهش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
بنه زعفران؛ درصد جوانهزنی؛ سرعت جوانهزنی؛ عصاره | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 700 |