تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,294,065 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,348,141 |
شناسایی برخی ارقام انگور بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی میوه و بذر آنها | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقاله 1، دوره 7، شماره 28، فروردین 1392، صفحه 1-9 | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رضا موسی زاده* 1؛ محمود شور2؛ علی تهرانی فر3؛ غلامحسین داوری نژاد3؛ علی مختاریان4 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
2استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
3دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
4کارشناسارشد، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابعطبیعی خراسان رضوی، مشهد، ایران. | ||
چکیده | ||
بهمنظور شناخت بهتر ارقام انگور برای کاربرد آنها در برنامههای اصلاحی آینده و بررسی برخی خصوصیات مورفولوژیکی میوه و بذر 11 رقم انگور در کلکسیون مرکز تحقیقات کشاورزی و منابعطبیعی خراسان رضوی در سال 90-1388، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار به مرحله اجرا درآمد. با استفاده از تجزیه کلاستر طبقهبندی و تفکیک ارقام مشابه در فاصله اقلیدسی 20 به 3 گروه صورت گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین وزن، حجم و قطر میوه انگور بهترتیب با میانگین 15/5 گرم، 8/4 سانتیمتر مکعب و 95/1 سانتیمتر برای رقم سمرقندی لطفآباد و کمترین میزان با 1/1 گرم، 91/0 سانتیمتر مکعب و 91/0 سانتیمتر برای رقم دیزماری رضائیه مشاهده شد. رقم مقنائی مشهد بیشترین (64/2 سانتیمتر) و رقم دیزماری رضائیه کمترین (1/1 سانتیمتر) طول حبه را داشتند. همچنین بیشترین وزن دانه برای رقم عسگری بیرجند (74 میلیگرم) و کمترین آن برای رقم سبزه درگزی (18 میلیگرم) بدست آمد. حداکثر تعداد دانه در هر میوه در رقم سمرقندی لطف آباد (38/3 عدد) و حداقل تعداد آن در رقم پشت گل مشهد (44/1 عدد) مشاهده شد. نتایج همبستگی ساده صفات، وجود همبستگی مثبت و منفی معنیداری را بین برخی صفات مهم عملکرد انگور نشان داد. وزن میوه با طول و عرض و حجم آن یک رابطه مثبت و معنیداری را در سطح 1 درصد نشان داد. به طور کلی چنین به نظر میرسد که صفات مربوط به اندازه میوه به خوبی قادر به تفکیک و تمایز ارقام انگور بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
ارقام انگور؛ تجزیه کلاستر؛ صفات میوه و بذر؛ ضریب همبستگی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 932 |