تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,345,702 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,387,516 |
مطالعه تأثیر پرایمینگ بذور بر روی شاخصهای مختلف جوانه زنی گندم در شرایط تنش شوری | ||
تحقیقات بذر | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 9، اسفند 1392، صفحه 8-19 اصل مقاله (789.45 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رقیه شاکری عموقین1؛ احمد توبه2؛ شهزاد جماعتی ثمرین* 3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
2دانشیار، گروه زراعت، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
3مربی گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، اردبیل | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثرات اسموپرایمینگ و هیدروپرایمینگ بذر گندم در عصاره گیاهی و زمان خیساندن بذور بر جوانهزنی گندم در شرایط تنش شوری، آزمایشی در سال 1388 در آزمایشگاه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی بهصورت فاکتوریل 3 عاملی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و در 2 مرحله با 3 تکرار در شرایط کنترل شده (یکسان) انجام شد. نتایج نشان داد که اثر ساده پرایمینگ برای تمامی صفات مورد مطالعه به غیر از صفت نسبت وزن ریشه به ساقه و اثر ساده شوری برای صفات طول گیاهچه، تعداد برگ، نسبت ریشه به ساقه و وزنتر اندام هوایی در سطح احتمال 1 درصد معنیدار بود. اثر متقابل شوری در پرایمینگ بذر، برای صفت نسبت وزن ریشه به ساقه در سطح احتمال 5 درصد و اثر متقابل شوری در مدت زمان خیساندن بذر، فقط برای صفت سرعت سبز کردن در سطح احتمال 1 درصد از لحاظ آماری تفاوت معنیداری نشان داد. به طوری که مقایسه میانگین ها نشان داد که با افزایش سطوح شوری طول گیاهچه، تعداد برگ، نسبت وزن ریشه به ساقه و همچنین وزن تر اندام هوایی کاهش معنیداری داشته است. همچنین پرایمینگ بذور در آب مقطر و عصاره گیاهی 25 درصد چغندر قند افزایش تمامی صفات مورد مطالعه از جمله سرعت سبز کردن، درصد سبز کردن ودرصد گیاهچه نرمال را در پی داشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
پرایمینگ؛ درصد جوانهزنی؛ درصد گیاهچه نرمال؛ شوری؛ گندم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 704 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 524 |