تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,621 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,331,776 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,377,992 |
ارزیابی فعالیت مهارکنندگی نانوذره اکسید روی بر سویههای استاندارد و استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلای جداشده از مواد غذایی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 7، دوره 4، شماره 1، اردیبهشت 1396، صفحه 63-74 اصل مقاله (1.09 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علیرضا مسیحا* 1؛ مریم برادران کتابچی2؛ خسرو عیسی زاده3 | ||
1گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان،ایران | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان ، ایران | ||
3گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان ، ایران | ||
چکیده | ||
امروزه فشار روزافزونی جهت یافتن روشهای جدید برای حفظ ایمنی میکروبی غذاها به وجود آمده است.توانایی ساخت نانو ذرات در شکلها و سایزهای مختلف منجر به ایجاد دستهی وسیعی از عوامل ضدمیکروبی شده است. این مطالعه باهدف مشخص کردن اثر ضد باکتریایی نانو ذرات اکسیدروی در غلظتهای مختلف بر روی سویههای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی استاندارد و جداشده از مواد غذایی انجام شد. در این مطالعه تجربی سوسپانسیونی از کشت مایع نانو اکسید روی تجاری در غلظتهای مختلف تهیه شد و پس از آمادهسازی سویههای میکروبی، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شد. بر اساس نتایج بهدستآمده بیشترین قطر هالههای عدم رشد مربوط به غلظت μg/ml 5000 از نانوذره اکسید روی بود. میانگین قطر هالههای عدم رشد برای سویههای استاندارد اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 5/20 و 4/17 و سویههای جداشده از مواد غذایی 4/18 و 4/15 میلیمتر تعیین شد. ازنظر حساسیت، استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین و اشرشیا کلی کمترین تأثیر را داشتند. نتایج مقایسه میانگین به روش دانکن (005/0P <) نشان داد که زمانها با یکدیگر تفاوت معنیداری داشته و در رتبههای متفاوتی قرار دارند. در بین زمانها، زمان صفر بیشترین و زمان 240 کمترین OD را داشته است. یافتههای این مطالعه نشان داد که از نانو ذرات اکسید روی برای مهار باکتریهای یادشده میتوان استفاده نمود و پتانسیل مناسبی برای جایگزینی مواد نگهدارنده جهت جلوگیری از فساد مواد غذایی میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آلودگی مواد غذایی؛ اشرشیاکلی؛ استافیلوکوکوس اورئوس؛ نانوذره اکسید روی؛ فعالیت ضد میکروبی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 863 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,887 |