تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,991 |
تعداد مقالات | 83,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,929,255 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,999,175 |
اثرات ترکیب گیاهی آویشن و میخک در جیره غذایی بر صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی | ||
فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران | ||
مقاله 4، دوره 13، شماره 3، آذر 1397، صفحه 25-29 اصل مقاله (342.58 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
علی نوری* | ||
استادیار، گروه علوم دامی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران، | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثرات ترکیب گیاهی آویشن و میخک در جیره غذایی بر صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی انجام شد. 120 قطعه جوجه گوشتی یک روزه نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار گروه آزمایشی و سه تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. گروههای آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون افزودنی)، گروه آنتی بیوتیک، گروه مخلوط آویشن و میخک و گروه پری بیوتیک بود. در پایان آزمایش صفات لاشه مورد ارزیابی قرار گرفت و نمونههای خونی برای تعیین فراسنجه های خونی به آزمایشگاه ارسال شد. یافتهها نشان دادند که مخلوط آویشن و میخک اثر معنی داری بر صفات مختلف لاشه شامل درصد لاشه، سینه، ران، و درصد وزنی اندامهای داخلی نداشت. استفاده از مخلوط گیاهان دارویی و پری بیوتیک موجب کاهش کلسترول پلاسما شد ولی تاثیری بر غلظت تری گلیسرید، گلوکز، HDL و LDL نداشت. به نظر میرسد استفاده از مخلوط آویشن و میخک میتواند موجب بهبود سطح کلسترول سرم جوجههای گوشتی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی بیوتیک؛ پری بیوتیک؛ آویشن؛ میخک؛ صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجه گوشتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 448 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 130 |