تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,543,061 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,611,441 |
مقایسه و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان سویه های بومی و غیر بومی قارچ آسپرژیلوس | ||
فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها | ||
مقاله 3، دوره 12، شماره 3 (پیاپی 40)، آذر 1398، صفحه 239-251 اصل مقاله (780.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فاطمه مشکی1؛ نفیسه سادات نقوی* 2؛ مسعود فولادگر3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | ||
2استادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. | ||
3دانشیار، گروه علوم پایه، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: آنتی اکسیدان ها با خنثی سازی رادیکال های آزاد موجب کاهش خطر ابتلا به بیمار یهای قلبی عروقی و سکته و جلوگیری از پیشرفت سرطان می شوند. این پژوهش با هدف تولید و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان با استفاده از سویه های آسپرژیلوس انجام شد. مواد و روشها: قارچ ها از خاک مناطق مختلف استان اصفهان و مرکز کلکسیون میکروارگانیسم های صنعتی ایران تهیه شدند و به منظور تولید ترکیبات آنتی اکسیدان در محیط کشت زاپک (Czapek) تلقیح شدند. غربال گری و مقایسه خواص آنتی اکسیدانی سویه های منتخب با استفاده از چهار آزمون احیای رادیکال دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH)، احیای رادیکال آهن، میزان فنل تام و سنجش ترکیبات فلاونوئیدی انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی از نظر pH، دما، نوع منبع کربن و نیتروژن، با آزمون های تک فاکتوری و فاکتوریل جزیی (تاگوچی) بهینه سازی شد. یافتهها: بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی قارچ آسپرژیلوس نایجر جداسازی شده از خاک اطراف ذوب آهن و بیشترین میزان فلاونوئید قارچ آسپرژیلوس فومیگاتوس جداسازی شده از خاک گلخانه مشاهده شد. میزان احیای رادیکال DPPH در بهترین شرایط 6 pH، دمای 25 درجه سلسیوس، منبع کربن ساکارز و منبع نیتروژن نیترات پتاسیم برابر با 89.19 درصد بود. بهینه سازی با روش تاگوچی موجب افزایش 10 تا 15 درصدی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان شد. نتیجه گیری: جدایه های قارچی بومی قدرت بالایی برای تولید ترکیبات با خاصیت آنتی اکسیدانی داشتند و قابل ارائه به صنایع مرتبط می باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ آسپرژیلوس؛ غربال گری؛ بهینه سازی | ||
مراجع | ||
1. Alaei A, Hamedi J, Panah Mohammadi F, Motaed Mohammadi S, Rezayat M. Evaluation of antioxidant activity and thyroid toxicology of native actinomites of Iran. J Cell Biol Mol. 2014; 5(19): 9-19 [In Persian]. 2. Gupta C, Prakash D, Gupta S. Natural useful therapeutic products from microbes. J Microbiol Exper. 2014; 1(1): 1-9. 3. Shariat Zadeh M, Dezfoulian A, Fanny A, Maleki rad A. Free radicals and antioxidants. Tehran. Aeez publications; 2007 [In Persian]. 4. Malpure P, Shah A, Juvekar A. Antioxidant and anti-inflammatory activity of extract obtained from Aspergillus candidus MTCC 2202 broth filtrate. Ind J Exp Biol. 2006; 44(6): 468- 473. 5. Chandra P, Arora D. Assay of antioxidant potential of two Aspergillus isolates by different methods under various physio-chemical conditions. Braz J Microbiol. 2010; 41(3): 765-777. دنیای میکروبها، سال دوازدهم شماره سوم پاییز .1389مقایسه و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان سویه های بومی و غیر بومی قارچ آسپرژیلوس. فاطمه مشکی و همکاران 249 6. Sun T, Powers J, Tang J. Loss of rutin and antioxidant activity of Asparagus juice caused by a pectolytic enzyme preparation from Aspergillus niger. Food Chem. 2007; 115(1): 173-178. 7. Yadav M, Yadav A, Yadav J. In vitro antioxidant activity and total phenolic content of endophytic fungi isolated from Eugenia jambolana Lam. Asian Pac J Trop Med. 2014; 7(1): 256- 261. 8. Hosseini S, qrachorelo M, Tarzi ghiasi B, ghavami M. A review on the methods of determination of antioxidant capacity. Food Sci Nutr. 2014; 4(11): 84-110 [In Persian]. 9. Perrone G, Susca A, Cozzi G, Ehrlich K, Varga J. Frisvad C, Meijer M, Noonim P, Mahakarnchanakul W, Samson R. Biodiversity of Aspergillus species in some important agricultural products. Stud Mycol. 2007; 59(7): 53-66. 10. Blainski A, Lopes G, Palazzo J. Application and analysis of the folin ciocalteu method for the determination of the total phenolic content from Limonium brasiliense. Molecules. 2013; 18 (6): 6852-6865. 11. Mariken J, Haenen , Hans J, Voss P , Bast A. Antioxidant capacity of reaction products limits the applicability of the trolox equivalent antioxidant capacity (TEAC) Assay. Food Chem Toxicol. 2004; 42(1): 45-49. 12. Chen Q, Chen J, Du H, Li Q, Chen J, Zhang G, Liu H, Wang H. Structural characterization and antioxidant activities of polysaccharides extracted from the pulp of Elaeagnus angustifolia. Int J Mol Sci. 2014; 15(7): 11446-11455. 13. Akhavan sepahi A, farahani S. 2014. Soil microbiology. Tehran. Etminan publishing; 1972. [In Persian]. 14. Cerecetto H, Ferrandiz M. Antioxidant activity of Aspergillus fumigatus. ISRN Pharmacol. 2011; 2011(2011): 67-78. 15. Singleton VL, Orthofer R, Lamuela-Raventos RM. Analysis of total phenols and other oxidation substrates and antioxidants by means of folin-ciocalteu reagent. Methods Enzymol. 1999; 299(1): 152-178. 16. Hamed S, Mahamoud M, Sayed E, Hamed S. Scavenging activity of secondary metabolites extracted from food borne fungi. J Chem Pharm. 2016; 8(3): 600-604. 17. Beketov E, Pakhomov V, Nesterova O. Improved method of flavonoid extraction from bird cherry fruits. Pharm Chem J. 2005; 39(6): 316-318. 18. Chandra P, Arora D. Antioxidant potential of fungal isolates assayed through various procedures, screening of functional compounds and their purification from Aspergillus terreus. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 527 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,410 |