تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,545,566 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,616,473 |
اثر محلولپاشی عناصر ریزمغذی بر صفات کیفی و عملکرد یونجه (Medicago sativa L.) توده بمی در کرمان | ||
اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی | ||
مقاله 8، دوره 13، 2(50) تابستان، تیر 1398، صفحه 305-320 اصل مقاله (249.18 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jcep.2019.666254 | ||
نویسندگان | ||
حجت صفری کمال آبادی* 1؛ علیرضا ولدآبادی2؛ جهانفر دانشیان3؛ حسین حیدری شریفآباد4؛ امین باقیزاده5 | ||
1دانشجوی دوره دکتری زراعت، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران | ||
2دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران. | ||
3استاد مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، تهران، ایران. | ||
4استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
5دانشیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران. | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر محلولپاشی عناصر ریزمغذی بر محتوای کلروفیل، درصد پروتئین و عملکرد یونجه جهت بهدست آوردن محصولی با صرفه اقتصادی، آزمایشی در مرکز آموزش کشاورزی شهید زندهروح کرمان بهصورت اسپلیت اسپلیت پلات در زمان بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. عوامل آزمایشی شامل محلولپاشی عناصر ریزمغذی در 5 سطح (آهن، روی، منگنز، آهن+ روی+ منگنز و شاهد) و تلقیح باکتری در 3 سطح (ریزوبیوم ملیلوتی، ریزوبیوم لگومیناساروم و عدم تلقیح بهعنوان شـاهد) بودند. محلولپاشی بر تمامی صفات مورد بررسی تاثیر معنیداری داشت و سبب افزایش صفات در میزان کلروفیل، عملکرد و درصد پروتئین در یونجه گردید. چین دوم در شرایط محلولپاشی توام عناصر ریزمغذی (حدود 71 تن در هکتار) و کاربرد ریزوبیوم لگومیناساروم در چین سوم (حدود 68 تن در هکتار) بالاترین مقدار عملکرد علوفه تر را داشتند. بیشترین درصد پروتئین مربوط به محلولپاشی منگنز و تلقیح ریزوبیوم ملیلوتی در چین دوم به میزان 50 درصد مشاهده شد. بر اساس نتایج این تحقیق محلولپاشی توام با عناصر ریزمغذی و تلقیح باکتری ریزوبیوم سبب بهبود ویژگیهای یونجه رقم بمی در منطقه کرمان گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین؛ ریزوبیوم؛ رنگدانه فتوسنتزی؛ عناصر کم مصرف | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 490 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 322 |