تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,544,608 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,614,194 |
تأثیر شوری آب آبیاری بر ویژگیهای رویشی، کمی و بیوشیمیایی ارقام گلرنگ ( Carthamus tinctorius L) در منطقه اهواز | ||
زراعت و اصلاح نباتات | ||
مقاله 8، دوره 14، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 23-35 اصل مقاله (409.6 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سید کیوان مرعشی* 1؛ الهام لطفی نقش2 | ||
1استادیار گروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زراعت، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور ارزیابی تاثیر شوری آب بر ویژگیهای رویشی، کمی و بیوشیمیایی ارقام گلرنگ، آزمایشی گلدانی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار به مورد اجرا گذاشته شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل شوری آب آبیاری بهصورت 4/0 (آب معمولی)( شاهد)، 4، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر و ارقام مختلف گلرنگ ( اصفهان، گلدشت و صفه) بود. نتایج نشان داد ارقام مورد استفاده از لحاظ ماده خشک ریشه، طول ریشه، کلروفیل a، b و کل، تعداد طبق در بوته، تعداد دانه در طبق، وزن هزار دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیکی و شاخص برداشت تفاوت معنیدار از لحاظ آماری داشتند. با افزایش میزان شوری، عملکرد دانه و سایر صفات مورد مطالعه به طور معنیداری کاهش یافت. برهمکنش رقم و میزان شوری بر کلیه صفات بهجز کلروفیل b معنیدار بود. بیشترین عملکرد دانه با 4/31 گرم در گلدان مربوط به رقم اصفهان در شوری 4/0 دسی زیمنس برمتر و کمترین مقدار با 10 گرم در سطح شوری 12 دسی زیمنس بر متر در رقم صفه حاصل شد. ضمنا بیشترین عملکرد دانه در شرایط افزایش تنش شوری مربوط به رقم اصفهان و بعد از آن به رقم گلدشت تعلق داشت. به طورکلی، نتایج این پژوهش نشان داد که در شرایط استفاده از آب شور به ترتیب ارقام اصفهان و گلدشت به دلیل عملکرد و سایر صفات در جایگاه بهتری بودند و میتوانند به زارعین جهت کشت توصیه شوند. | ||
کلیدواژهها | ||
عملکرد دانه؛ گلرنگ؛ ماده خشک ریشه؛ شاخص برداشت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 110 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 78 |