تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,987 |
تعداد مقالات | 83,495 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,810,006 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,906,619 |
اثر بستهبندی تحت خلاء بر روی شاخصهای اکسیداسیون چربی فیله ماهی کفال (Liza spp) در شرایط نگهداری دمای 18- و 4 درجه سانتیگراد | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 5، دوره 13، شماره 1 - شماره پیاپی 49، خرداد 1398، صفحه 57-71 اصل مقاله (586.31 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده اثر بستهبندی در شرایط خلاء بر شاخصهای اکسیداسیون چربی بافت ماهی کفال، تعیین زمان ماندگاری آن بهمدت 45 روز در شرایط یخچال 4 درجه سانتیگراد و انجماد 18- درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا فیلهها به تعداد 57 بسته 100 گرمی در شرایط خلاء بستهبندیشده و در زمانهای صفر، 5، 10، 15، 20، 25، 30، 35، 40، 45 روز در دمای 4 و 18- درجه سانتیگراد هر کدام در سه تکرار نگهداری شد. اندازهگیری میزان چربی با روش کینسلا و پراکسید به روش روغن پالم مالزی انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که میزان پراکسید اندازهگیریشده در دو دمای 4 و 18- درجه با گذشت زمان در مقایسه با فیلههای تازه ماهی کفال در روز صفر سیر افزایشی داشته که تغییرات آن نسبت به زمان معنیدار بوده است (05/0>P).بررسی شاخص چربی نشان داد در مدت زمان نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد در 30 روز پس از نگهداری از حد مجاز گذشت ولی در دمای 18- درجه سانتیگراد حتی تا 45 روز پس از نگهداری در حد نرمال قرار داشتند. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که نگهداری فیله ماهی کفال در بستهبندی وکیوم در شرایط خلاء در دمای انجماد 18- درجه سانتیگراد در مقایسه با دمای یخچال 4 درجه سانتیگراد سبب کندی تغییرات پراکسید در روزهای مختلف شده و باعث کاهش سرعت فساد در فیله ماهی کفال میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: بستهبندی در خلاء؛ پراکسید؛ چربی؛ زمان ماندگاری؛ ماهی کفال | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 31 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 99 |