تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,341,261 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,384,407 |
تاثیر پری بیوتیکی اینولین بر روی شاخصهای میکروبی، کیفی و ماندگاری آب انار پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس پلانتاروم | ||
فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها | ||
مقاله 6، دوره 13، شماره 2( پیاپی 43)، شهریور 1399، صفحه 165-172 اصل مقاله (440.28 K) | ||
نوع مقاله: گزارش کوتاه | ||
نویسندگان | ||
لیلا لک زاده* 1؛ آرزو سبزواری2؛ مهدی عموحیدری3 | ||
1مدیر گروه صنایع غذایی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، ایران | ||
2گروه صنایع غذایی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، ایران | ||
3گروه صنایع غذایی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ازاد اسلامی، شهرضا، ایران | ||
چکیده | ||
آبمیوهها به دلیل استفاده رایج و داشتن ترکیبات فعال زیستی بستر مناسبی برای تولید غذاهای فراسودمند سینبیوتیک میباشند. بنابراین امکان زندهمانی باکتری پروبیوتیک و تاثیر تکنولوژیک باکتری و اینولین بر کیفیت آب انار بررسی شد. اینولین در درصدهای مختلف (5/1، 3 و 5) و باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم معادل 5/0 مک فارلند به آب انار اضافه شدند و در مقایسه با نمونه شاهد، نمونه پروبیوتیک و نمونه پریبیوتیک حاوی 3 درصد اینولین، تعداد باکتری و توانایی اینولین و باکتری در جلوگیری از رشد قارچها و حفظ ویژگیهای آنتی اکسیدانی آب انار با توجه به ممنوعیت استفاده از نگهدارنده در محصول فراسودمند بررسی شد. نتایج نشان داد که آب انار سین بیوتیک حاوی 3 درصد اینولین ضمن کسب بالاترین امتیاز حسی، توانست ماندگاری باکتری لاکتوباسیلوس را تا cfu/ml107 ×5/1 در هفته چهارم حفظ نماید. کاهش ویژگی آنتی اکسیدانی و شمارش قارچ در هفته چهارم به ترتیب در نمونه شاهد 4/25 درصد و cfu/ml 150، در نمونه پریبیوتیک حاوی 3 درصد اینولین 38/0 درصد و cfu/ml 90 و در سینبیوتیک حاوی 3 درصد اینولین 26/0 درصد و cfu/ml 65 بود. از این رو می توان نتیجه گرفت که تولید آب انار سینبیوتیک با 3 درصد اینولین میتواند ضمن ایجاد محصولی فراسودمند با حفظ تعداد مناسب باکتری پروبیوتیک، موجب حفظ کیفیت آنتی اکسیدانی و افزایش ماندگاری محصول نیز به مدت 4 هفته گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
غذای فراسودمند؛ آنتیاکسیدان؛ اینولین؛ پروبیوتیک؛ لاکتوباسیلوس پلانتاروم | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 474 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 261 |