تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,343,615 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,385,833 |
تاثیر بستهبندی نانوکامپوزیت با فیلم رس و پلیاتیلن سبک بر خواص شیمیایی، میکروبی و حسی فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Onhorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 14، شماره 1 - شماره پیاپی 53، خرداد 1399، صفحه 40-53 اصل مقاله (497.38 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده کاربرد نانوتکنولوژی در صنعت بستهبندی مواد غذایی در سالهای اخیر گسترش زیادی یافته و در حال تجاری شدن است. افزودن مواد نانویی باعث بهبودی خواص ممانعت کنندگی پلیمرها در برابر گازهایی نظیر اکسیژن و دی اکسید کربن، افزایش ممانعتکنندگی در برابر اشعه ماوراء بنفش، استحکام مکانیکی، سفتی، پایداری و مقاومت حرارتی پلیمر پایه میشود. در این تحقیق فیلم نانوکامپوزیت پلیاتیلن سبک و 5 درصد نانوذرات رس را بهعنوان تیمار آزمایشی و فیلم پلیاتیلن سبک را بهعنوان تیمار شاهد تولید و جهت بسته بندی فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان و نگهداری در یخچال مورد استفاده قرار گرفت سپس جهت بررسی وضعیت کیفی فیلههای بسته بندی شده در روزهای صفر، 5، 10، 15، 20 و 25 نمونهبرداری و از آزمونهای شیمیایی (pH, TVB-N, PV, TBARS)، میکروبی (TVC, PTC, LAB, EBC and H2S producing bacteria) و حسی استفاده گردید. براساس نتایج بدست آمده، اختلاف معنیداری بین تیمارهای شاهد و آزمایشی در روزهای مختلف نمونهبرداری مشاهده و در نتیجه مدت ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان در تیمارهای شاهد و آزمایشی بهترتیب 13 تا 15 و 18 تا 20 روز تعیین شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: قزلآلای رنگین کمان؛ پلیاتیلن سبک؛ مدت ماندگاری؛ نانو ذرات رس | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 46 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 53 |