تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,551 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,491,608 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,524,082 |
بهینهسازی زنجیره تامین حلقه بسته با رویکرد پایداری با استفاده از تصمیم گیری چندهدفه و روش DANP در صنعت غذا: مطالعه موردی در صنعت لبنی | ||
فصلنامه مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی (مدیریت صنعتی سابق) | ||
دوره 15، شماره 52، شهریور 1399، صفحه 105-124 اصل مقاله (1.21 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اعظم خبوشانی1؛ ام البنین یوسفی* 2؛ مهدی فدایی3؛ ایرج سلطانی4 | ||
1دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، اصفهان، ایران | ||
2دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، اصفهان، ایران | ||
3استادیار گروه اقتصاد، دانشگاه پیام نور ، ایران | ||
4دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
در این مقاله یک مدل برنامهریزی عدد صحیح مختلط چندهدفه، چند محصولی جهت برنامهریزی تولید،توزیع،حملونقل با در نظر گرفتن شاخصهای پایداری در شبکه زنجیره تأمین حلقه بسته صنعت غذا ارائه شده است. ابتدا پس از مرور ادبیات موضوع و با استفاده از نظرات خبرگان دانشگاه و صنعت غذا مهمترین شاخصهای پایداری با ابعاد سهگانه اقتصادی،زیستمحیطی و اجتماعی در این صنعت،استخراج و ساختار روابط شبکه و میزان تأثیرگذاری و تأثیرپذیری هریک از شاخصها از طریق تکنیک دیمتل تعیین شدهاند سپس این تکنیک با روش فرآیند تحلیل شبکهای بهمنظور تعیین اوزان هر بعد و شاخصهای آن ترکیب گردیده و درنهایت شاخصهای دارای اولویت بالاتر انتخاب شدهاند.در ادامه یک مدل ریاضی عدد صحیح مختلط جهت برنامهریزی تولید،توزیع،حملونقل زنجیره تأمین پایدار حلقه بسته با ابعاد سهگانه فوقالذکر ارائه شده است که در آن شاخصهای حاصل از تکنیک دنپ،هزینه کل از بعد اقتصادی با وزن 1301/0مصرف آب و مصرف انرژی از بعد زیستمحیطی با اوزان0578/0، 0580/0و فرصتهای شغلی از بعد اجتماعی با وزن0911/0بهعنوان توابع هدف مدلسازی شده سپس با روش L-P متریک و با استفاده از نرمافزار گمز حلشدهاند و مجموعه جوابهای بهینه پارتویی به دست آمده است در پایان مطالعه موردی درزمینه صنایع لبنی به کمک دادههای واقعی صورت گرفته است. اجرای مدل منجر به یافتن 8 دسته جواب بهینه پارتویی شده بهطوریکه کمترین میزان هزینه در بین جوابها حدود 68 میلیون ریال در ماه، کمترین میزان مصرف آب حدود 660 مترمکعب در ماه و بیشترین میزان فرصتهای اشتغال حدود 39 هزار نفر ساعت در ماه میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
تصمیمگیری چندهدفه؛ پایدار؛ دنپ؛ زنجیره تأمین حلقه بسته؛ L-P متریک | ||
مراجع | ||
1- Allaoui, H., Guo, Y., Choudhary, A., & Bloemhof, J. (2018). Sustainable agro-food supply chain design using two-stage hybrid multi-objective decision-making approach. Computers & Operations Research, 89, 369-384. 2- Asgharpour, M. J. (2009). Multi-criteria decision making. Tehran: Tehran University Publications. (In Persian) 3- Azadeh, A., Raoofi, Z., & Zarrin, M. (2015). A multi-objective fuzzy linear programming model for optimization of natural gas supply chain through a greenhouse gas reduction approach. Journal of Natural Gas Science and Engineering, 26, 702-710. 4- Bavarsad, B., nili ahmadabadi, m., & beiranvand, t. (2018). Developing a Sustainable Supply Chain Management Model in Marine Industries Case study: Marine Industries Organization. Journal of Science Education,, 5(1), 29-40. (In Persian) 5- Chaabane, A., Ramudhin, A., & Paquet, M. J. I. j. o. p. e. (2012). Design of sustainable supply chains under the emission trading scheme.International Journal of Production Economics, 135(1), 37-49. 6- Christopher, M., & Holweg, M. (2011). " Supply Chain 2.0": managing supply chains in the era of turbulence. International journal of physical distribution logistics management, 41(1), 63-82. 7- Dehaghani, M. & Shahverdiani, SH and Musa Pour, H. (2018). Investigating the relationship between sustainable supply chain management with environmental performance and financial performance. Journal of Business Research: 85,171-194 (In Persia) 8- Elkington, J., & Rowlands, I. H. J. A. J. (1999). Cannibals with forks: the triple bottom line of 21st century business. 25(4), 42. 9- Fatemi Amin, S., & Mortazaei, A. (2014). The Food Products Supply Chain Strategic Plan. In: Tehran: Iranian Academic Center for Education, Culture & Research, Beheshti . (Persian) 10- Ghasemi, A., Rayatpisheh, M. A., Haddadi, A., & Rayat pisheh, S. (2017). Identification and Prioritization of Indicators Involved in Agricultural Supply Chain Sustainability. Environmental Science and Technology, 19(4), 369-382. doi:10.22034/JEST.2017.10738. (Persian) 11- Jafarnejad, A., & Bana Molaei, A. A. (2014). Investigation of the Impact of Sustainable Supply Chain ManagementDimensions on Supply Chain Operational Performance Using Structural Equation Modeling and Conventional Correlation Analysis. (Masters), University of Tehran (67487). (Persian) 1 12-Mahmoodi, A. (2014). Sustainable Supply Chain, Mehraban Book Publishing. (In Persian) 13- Nasab, N. M., & Amin-Naseri, M. J. E. (2016). Designing an integrated model for a multi-period, multi-echelon and multi-product petroleum supply chain. 114, 708-733. 14- Pishvaee, M. S., Razmi, J., & Torabi, S. A. (2014). An accelerated Benders decomposition algorithm for sustainable supply chain network design under uncertainty: A case study of medical needle and syringe supply chain. Logistics and Transportation Revie, 67, 14-38. 15- Pishvaee, M. S., & Razmi, J. J. A. M. M. (2012). Environmental supply chain network design using multi-objective fuzzy mathematical programming.Applied Mathematical Modelling, 36(8), 3433-3446. 16- Razmi, j., zahedi-anaraki, a. & zakerinia, m. 2013. A bi-objective stochastic optimization model for reliable warehouse network redesign. Mathematical and Computer Modelling, 58, 1804-1813. 17- Resat, H. G., Unsal, B. J. S. P., & Consumption. (2019). A novel multi-objective optimization approach for sustainable supply chain: A case study in packaging industry. Sustainable production & consumption, 20, 29-39. 18- Rohmer, S., Gerdessen, J. C., & Claassen, G. J. E. J. o. O. R. (2019). Sustainable supply chain design in the food system with dietary considerations: A multi-objective analysis. 273(3), 1149-1164. 19- Sahebjamnia, N., Fathollahi-Fard, A. M., & Hajiaghaei-Keshteli, M. J. J. o. c. p. (2018). Sustainable tire closed-loop supply chain network design: Hybrid metaheuristic algorithms for large-scale networks. Journal of cleaner production, 196, 273-296. 20- Sgarbossa, F., & Russo, I. (2017). A proactive model in sustainable food supply chain: Insight from a case study. Int. Journal production Economics. 183, 596-606. 21- Sunil Luthra , Sachin komar mangla.(2018 ). Adoption of sustainable supply chain management practices in an emerging economy’s context .Resources , conservation & Recycling 138.194-206 22- Taleizadeh, A. A., Haghighi, F., & Niaki, S. T. A. J. J. o. c. p. (2019 .(Modeling and solving a sustainable closed loop supply chain problem with pricing decisions and discounts on returned products. Journal of cleaner production, 207, 163-181. 23- Tseng, S.-C., & Hung, S.-W. J. J. o. e. m. (2014). A strategic decision-making model considering the social costs of carbon dioxide emissions for sustainable supply chain management Journal of environmentalmanagement, 315-332,133. 24- Yakovleva, N., Sarkis, J., & Sloan, T. (2010). Sustainability indicators for the food supply chain. In Environmental Assessment and Management in the Food Industry (pp. 297-329): Elsevier. 25- Zareian Jahromi, H., Fallahnejad, M., Sadeghieh, A., & Ahmadi Yazdi, A. (2014). Multi-objective optimization model based on sustainable closed loop supply chain design. Journal of Industrial Engineering Research, 2(3), 93-111. (Persian) 26- Zegordi, S. H., Eskandarpour, M., & Nikbakhsh, E. (2011). A novel bi-objective multi-product post-sales reverse logistics network design model. Paper presented at the Proceedings of the world congress on engineering. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 294 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 258 |