تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,340,656 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,384,006 |
بررسی تأثیر فیتواسترول و پروبیوتیک باسیلوس کوآگولانس در کاهش کلسترول خون | ||
فصلنامه بیولوژی کاربردی | ||
مقاله 3، دوره 10، شماره 37، فروردین 1399، صفحه 35-46 اصل مقاله (13 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مریم ارجمندی فر1؛ بهاره پاکپور* 2؛ راهبه راهبه امیری دهخوارقانی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فیزیولوژی جانوری، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران | ||
2استادیار، گروه فیزیولوژی جانوری، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران | ||
3دانشیار،گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف: طی سالهای اخیر مطالعات فراوانی بر روی عوامل خطر سطح بالای برخی از چربیهای خون گزارش شده است که این عوامل موجب به وجود آمدن بیماریهای قلبی – عروقی میشود. هدف پژوهش حاضر مطالعه تأثیر فیتواسترول و پروبیوتیک باسیلوسکوآگولانس در کاهش کلسترول خون موشهای بالغ بود. مواد و روشها: در این تحقیق از 40 سرموش نر نژاد NMRI با وزن تقریبی 25-30 گرم استفاده شد. موشها به 5 گروه 8 تایی، شامل: گروه کنترل، گروه HCD (1% وزن غذای مصرفی غذای کلسترولمی)، گروه تجربی 1 (روزانه علاوه بر غذای کلسترولمی، g1/0 فیتواسترول با روغن حیوانی گاواژ)، گروه تجربی 2 (روزانه علاوه بر غذای کلسترولمی، g2/0 باکتری باسیلوس کوآگولانس به همراه روغن حیوانی گاواژ)، گروه تجربی 3 (روزانه علاوه بر غذای کلسترولمی،g 1/0 ترکیب فیتواسترول و پروبیوتیک باسیلوس کوآگولانس با روغن حیوانی گاواژ) تقسیم شدند. سپس در پایان آزمایش از حیوانات خونگیری به عمل آمد و مقادیر کلسترول، تری گلیسرید، HDL، LDL اندازهگیری شد. نتایج: غلظت کلسترول، تری گلیسرید، LDL وHDL در تمامی گروههای تجربی کاهش معناداری را نسبت به گروه کنترل، خود نشان داد. نتیجهگیری: فیتواسترول و پروبیوتیک باسیلوس کوآگولانس به طور همزمان باعث کاهش چربی خون میشوند، بنابراین استفاده از این مواد توصیه میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
کلسترول؛ باسیلوس کوآگولانس؛ فیتواسترول؛ موش نر نژاد .NMRI | ||
مراجع | ||
Ivanova EA, Myasoedova VA, Melnichenko AA, Grechko AV, Orekhov AN. Small Dense Low-Density Lipoprotein as Biomarker for Atherosclerotic Diseases. Oxidative medicine and cellular longevity. Volume: 2017, Article ID: 1273042.
Ghazanfari Z, Alizadeh SM, Azizzadeh Furozi M, Ramazani M. Prevalence of coronary artery diseases risk factors in kerman .Iran JCrit Care Nurs. 2010; 3(1): 29-32.
Zou Y, Lu Y,Wei D. Hypocholesterolemic Effects of a Flavonoid - Rich Extract of Hyperium preforatum L. in Rats fed a Cholesterol-Rich Diet .J Agric Food Chem. 2005; 53(7): 2462-66.
Garjani A, Fathiazad F, Zakhrjoo A, et al. The effect of total extract of Securigera securidaca L. seeds on serum lipid profiles, antioxidant status ,and vascular function in hypercholesterolemic rats. J Ethnopharm. 2009;126(3): 525 -32.
Zhao SP, Wu ZH, Hong SC, Ye HJ, Wu J. Effect of atorvastatin on SR-BI expression and HDL- induced cholesterolefflux in adipocytes of hypercholesterolemic rabbits. Clin Chim Acta. 2006; 365(1-2): 119-124.
Rang HP, Dale MM, Ritter JM, Moore PK. Pharmacology. Churchilllivingstone publish Ltd, London, 2003: 390-92
Anal AK, Singh H. Recent advances in microencapsulation of probiotics for industrial applications and targeted delivery. Trends in Food Science and Technology. 2007; 18: 240-251.
Sarles, WB, Hammer BW. Observation on Bacillus coagulans. J.Bacteriol. 1932; 23: 301-314. Furmer S, Lefkowitz AR. Methods for reducing cholesterol using Bacillus coagulans spores. Systems and composition. 1999; 84: 214-236.
Trnslated F, Ebrahimi M. And Khojajar L. Molecular identification of probiotic lactobacilli isolated from traditional cabbage and turmeric bacilli based on sequencing. Journal of Cellular Biotechnology. 1390; 10(2): 61-68. [ In Persian]
Furmer S, Lefkowitz AR. Methods for reducing cholesterol using Bacillus coagulans spores. Systems and composition. 1999; 84: 214-236.
Dunn- Emke S,Weidner G, Ornish D. Benefits of a low - fat plant based diet. Obesity Research. 2001; 9(11): 731.
Piironen V, Lampi AM. Occurrence and levels of phytosterols in foods. In: Dutta PC, editor. Phytosterols as functional food components and nutraceuticals. Marcel Dekker, Inc, New York, 2004: 2.
Noakes M, Clifton PM, Doornbos AME,Trautwein EA. Plant sterol ester enriched milk and yoghurt effectively reduces serum cholesterol in modestly hypercholerolemic subjects. European Journal of Nutrition. 2005; 44: 214-222.
Jones PJ,Vanstone CA, Raeini Sarjaz M. St - Onge MP: Phytosterols in low - and nonfat beverages as part of a controlled diet fail to lower plasma lipid levels .J Lipid Res. 2003; 44: 1713-1719.
Huang MT, Badmaev V, Ding Y, et.al. Anti-tumor and anti-carcinogenic activities of triterpenoid, Betaboswellic acid . Biofactors. 2000; 13: 225-30.
Howell TJ, Macdougall DE, Jones PJ. Photosterols partially explain differences in cholesterol metabolism caused by corn of olive oil feeding. J lipid res. 1998; 39(4): 892- 900. David L, Nelson Michael M. Lehninger principle of biochemistry. Sunders company, Philadelphia, 2000: 770-816.
Faggiotto A, Ross R, Harker L. Studies of hypercholesterolemia in the nonhuman primate, In: changes that lead to fatty streak formation. Arteriosclerosis. 1994; 4: 323-340.
Emefa M, Blank G, Holley R, Zawistowski J. Phytosterol Effects on Milk and Yogurt Microflora. Journal of Food science. 2008; 73(3): M121-M126.
Ormrod DJ, CC Holmes, TE Miller. Dietry Chitosan Iinhibits Hypercholesterolemia and Atherogenesis in the Apolipoprptein E- deficient Mouse Model of Atherosclerosis. Atherosclerosis. 1998; 138(2): 329-334.
Liong M, Shah N. Acid and bile tolerance and cholesterol removal ability of lactobacilli strains. Journal of dairy science. 2005; 88(1): 55-66.
Liong M, Shah N. Roles of probiotics and prebiotics on cholesterol: The hypothesized mechanisms. Nutrafoods. 2005; 4: 45-57.
Lye HS, Kuan CY, Ewe JA, Fung WY, Liong MT. The improvement of hypertension by probiotics: effects on cholesterol, diabetes, renin, and phytoestrogens. International journal of molecular sciences. 2009; 10(9): 3755-75.
Fabian E, Elmadfa I. Influence of daily consumption of probiotic and conventional yoghurt on the plasma lipid profile in young healthy women. Annals of nutrition and metabolism. 2006; 50(4): 387-93. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 387 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 385 |