تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,987 |
تعداد مقالات | 83,495 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,810,027 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,906,627 |
بررسی اثر غلظتهای و زمان مختلف محلول پاشی عصاره جلبک قهوهای ((Sargassum boveanum بر خصوصیات مرفولوژیکی و میزان غلظت عناصر ریزمغذی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.). | ||
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
دوره 15، شماره 4 - شماره پیاپی 36، آذر 1397، صفحه 279-295 اصل مقاله (773.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
هانیه هدایتی فرد* 1؛ فرناز رفیعی2؛ محمدرضا اردکانی3 | ||
1گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران | ||
2گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران. | ||
3گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران. | ||
چکیده | ||
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر غلظتهای مختلف و زمان محلول پاشی عصاره جلبک Sargassum بر وزن اندام هوایی و ریشه و میزان جذب عناص ریزمغذی در نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)، در شرایط گلخانه با استفاده از فاکتوریل و در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار در سال 1394 اجرا شد. تیمارها عبارتند از: استفاده از غلظتهای مختلف عصاره جلبک سارگاسوم در تیمارهای شاهد،10، 20 ، 30 و40 درصد و زمانهای مختلف محلول پاشی بهصورت پنج روز یکبار و 10 روز یکبار بود. نتایج نشان دادند که غلظتهای عصاره سارگاسوم مورد استفاده در این پژوهش بر ویژگیهای مورفولوژیک مانند ارتفاع ساقه، تعداد برگ، تعداد ساقچه، تعداد گره ، وزن تر و خشک اندام هوایی اثر مثبت نداشت. بهکارگیری غلظتهای مورد استفاده در این پروژه عصاره جلبک در تولید نعناع فلفلی بهدلیل کاهش میزان رشد مناسب تشخیص داده نشد و میتوان از غلظتهای20 درصد به بالا بهعنوان علفکش استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
نعناع فلفلی؛ جلبک قهوه ای؛ محلولپاشی؛ غلظت و صفات کمی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 149 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 184 |