| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,550,638 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,264,677 |
خوراک و پوشاک ایرانیان در عصر امویان | ||
| فصلنامه تاریخ | ||
| مقاله 3، دوره 15، شماره 59، اسفند 1399، صفحه 59-80 اصل مقاله (641.38 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| امیر احمد مومنی ها1؛ محمد سپهری* 2؛ هوشنگ خسروبیگی3 | ||
| 1دانشجوی دکتری رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی، واحد تهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران ،ایران | ||
| 2استادگروه تاریخ، واحد تهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران | ||
| 3دانشیار،گروه تاریخ، دانشگاه پیام نور،تهران | ||
| چکیده | ||
| ورود اسلام به ایران، تأثیرات عمیق و بنیادینی بر پیکره این جامعه نهاد، به گونهای که ساختارهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و معیشتی مردم دستخوش تغییرات بنیادین گردید. سؤال اصلی پژوهش آن است که خوراک و پوشاک ایرانیان به عنوان عناصری از ساخت اجتماعی و فرهنگی و معیشتی مردم در دوره امویان چه ویژگی داشته است؟ فرضیه مطرح شده آن است که در دوره مورد بررسی یعنی با ورود اعراب ضمن تداوم بخشی از آیینها و سنتهای ملی و اجتماعی گذشته ، بخشی از آداب غذایی را از عربها گرفتند و تنوع غذایی ایرانیان نیز سبب تغییر عادات غذایی عربها شد. ، بنابراین در این بخش از سنن ما شاهد تأثیر وتأثر دو طرف بر یکدیگر هستیم. پژوهش حاضر با روش توصیفی و تحلیلی و با تکیه بر منابع تاریخی به این به این رهیافت رسیده است که در حوزه خوراک و پوشاک ما شاهد تأثیر وتأثر دو طرف بر یکدیگر هستیم. | ||
| کلیدواژهها | ||
| ایرانیان؛ امویان؛ خوراک؛ پوشاک | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 396 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 312 |
||