تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,291,853 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,346,720 |
تغییرات شاخصهای احشایی، کبدی و سطوح اسیدهای چرب کبد بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss W., 1792) تحت تاثیر تغذیه با روغنهای گیاهی | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 7، شماره 2 - شماره پیاپی 26، شهریور 1392، صفحه 51-60 اصل مقاله (282.52 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده ماهی قزلآلای رنگینکمان، برای رشد طبیعی همانند ماهیهای دیگر به اسیدهای چرب سری n-3 و n-6 نیاز دارد. در این تحقیق، ارزیابی اثر مقایسهای روغنهای مختلف بر روی کبد بچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. بنابراین شاخصهای کبدی و احشایی و نیز ترکیب اسیدهای چرب روغن کبد قزلآلای رنگینکمان تغذیه شده با خوراکهای حاوی روغن ماهی و روغنهای گیاهی کانولا و آفتابگردان مورد مطالعه قرار گرفتند. ماهیان جوان قزلآلای رنگینکمان با متوسط وزن تقریبی اولیه 65/0±95/5 گرم، توسط غذاهای آزمایشگاهی طی 60 روز تغذیه شدند. بر اساس نتایج، شاخص احشایی (VSI) ماهیان تغذیه شده با روغنهای ماهی، کانولا و آفتابگردان بهترتیب 10/1±87/17، 15/0±05/18 و 18/0±2/17 بوده، در حالیکه شاخص کبدی (HSI) بهترتیب 09/1±55/1، 05/1±65/1 و 42/0±61/1 برآورد گردید. در بین ترکیب اسیدهای چرب بافت کبد ماهیان مورد مطالعه، بین گروه تغذیه شده با روغن ماهی و سایر گروهها اختلاف معنیداری در مجموع اسیدهای چرب PUFA و همچنین مجموع n-3 و n-6 دیده شد (05/0p<). در حالیکه هیچ اختلاف معنیداری بین مجموع اسیدهای چرب SFA، UFA، MUFA دیده نشد (05/0p>). بیشترین نسبت n-3 به n-6 در گروه آزمایشی روغن ماهی و کمترین نسبت در گروه آزمایشی روغن آفتابگردان دیده شده است. بر اساس نتایج بدست آمده، بیشترین مجموع DHA + EPA روغن بافت کبد ماهیان مورد مطالعه، در گروه آزمایشی روغن ماهی با مجموع 41/37 و کمترین آن در گروه آزمایشی روغن آفتابگردان با 51/19 گرم در 100 گرم دیده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: اسیدهای چرب؛ چربی جیره؛ قزلآلای رنگینکمان؛ روغن کبد | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 67 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 88 |