تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,345,858 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,387,631 |
تأثیر تجویز خوراکی عصاره الکلی بره موم زنبورعسل بر پاسخهای ایمنی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 7، شماره 4 - شماره پیاپی 28، اسفند 1392، صفحه 19-29 اصل مقاله (637.82 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده در این پژوهش اثر عصاره الکلی بره موم زنبورعسل بر برخی پاسخهای ایمنی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio مورد برسی قرار گرفت. برای این منظور، 300 فینگرلینگ ماهی کپور (با وزن اولیه 10±50 گرم) به 4 گروه تقسیم شده و با جیره غذایی شاهد و سه غلظت 1/0، 25/0 و 5/0 درصد عصاره الکلی بره موم (در 3 تکرار) با خوراک مخلوط شده و ماهیها بهمدت 60 روز با این خوراک تغذیه گردیدند. نمونههای خون در روزهای 0، 20، 40 و 60 روز تهیه و فعالیت لیزوزیم سرم و قدرت باکتریکشی سرم، پروتئین تام، سطح آلبومین و گلوبولین سرم اندازهگیری گردیدند. در انتهای دوره، تست رویارویی باکتریایی با باکتری Aeromonas hydrophila انجام شد و میزان تلفات بهمدت 10 روز ثبت گردید. نتایج پژوهش نشان داد که جیره 5/0 درصد عصاره الکلی بره موم باعث افزایش معنیدار در لایزوزیم سرم، پروتئین کل و گلوبولین میگردد (05/0P<). تلفات بعد از تست رویارویی باکتریایی با باکتری آئروموناس هیدروفیلا نیز در تیمار 5/0 درصد عصاره الکلی بره موم کاهش معنیداری نسبت به تیمار شاهد نشان داد ولی در تیمار 25/0 و 1/0 درصد تلفات معنیداری مشاهده نگردید (05/0P>). با توجه به نتایج بهدست آمده میتوان نتیجهگیری کرد که مناسبترین غلظت عصاره الکلی بره موم در جیره برای تحریک ایمنی و افزایش مقاومت در برابر تست رویارویی باکتریایی در ماهی کپور معمولی، غلظت 5/0 درصد میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: بره موم؛ Cyprinus carpio؛ تست رویارویی باکتریایی؛ پاسخهای ایمنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 24 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 69 |