تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,345,842 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,387,623 |
تعیین ترکیبات عناصر معدنی و اسیدهای آمینه فیله ماهی شوریده دهان سیاه (Atrobucca nibe) در دریای عمان | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 7، شماره 4 - شماره پیاپی 28، اسفند 1392، صفحه 70-80 اصل مقاله (390.19 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده ماهی شوریده دهان سیاه (Atrobucca nibe) بهعنوان یک ذخیره جدید و ارزشمند در آبهای مزوپلاژیک دریای عمان تلقی میگردد. در این پژوهش، ترکیبات عناصر معدنی کمیاب (شامل آهن، مس، روی و منگنز) و فراوان (شامل کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم) توسط روش هضم ماکرویو و دستگاه جذب اتمی و همچنین سطوح اسیدهای آمینه (با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا) در بخش خوراکی عضله ماهی محاسبه شدند. در میان عناصر فراوان، بیشترین و کمترین غلظت نسبت به سایر عناصر بهترتیب مربوط به پتاسیم (314/0±67/168 قسمت در میلیون) و کلسیم (028/0±82/11 قسمت در میلیون) مشاهده شد (05/0P˂). ترتیب غلظت عناصر کمیاب بهصورت آهن> روی> مس> منگنز بر حسب میلیگرم در کیلوگرم وزن خشک در ماهیچه ماهی ثبت شد. مجموع اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری بهترتیب 230/0±96/8 و 218/0±71/9 گرم در 100 گرم وزن تر محاسبه شد. در بین اسیدهای آمینه شناسایی شده، بیشترین میزان را گلوتامیک اسید (269/0±73/3 گرم در 100 گرم وزن تر) به خود اختصاص داد (05/0P˂). تجزیه و تحلیلها نشان داد که گوشت این ماهی میتواند یک منبع ارزشمند از آهن، روی و اسیدهای آمینه ضروری باشد. همچنین میزان غلظت فلزات سنگین نیز در عضلات کمتر از سطوح قابلقبول استانداردهای جهانی مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: عناصر معدنی؛ سطوح اسیدهای آمینه؛ ماهی شوریده دهان سیاه؛ فلزات سنگین؛ دریای عمان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 24 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 46 |