تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,543,339 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,611,720 |
اثر عصاره گیاه صبر زرد (Aleo vera) بر شاخصهای رشد ماهی شیربت (Barbus grypus) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 8، شماره 4 - شماره پیاپی 32، اسفند 1393، صفحه 65-73 اصل مقاله (291.62 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده در این پژوهش، اثر عصاره گیاه صبر زرد (Aleo vera) بر شاخصهای رشد ماهی شیربت (Barbus grypus) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور سه غلظت 1/0، 2/0 و 5/0 درصد عصاره گیاه آلوئهورا (در 3 تکرار) با خوراک مخلوط شده و ماهیها بهمدت 60 روز با این خوراکها تغذیه گردیدند. شاخصهای رشد شامل افزایش وزن، افزایش طول، فاکتور وضعیت، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین و کارایی غذا اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که تغذیه ماهی شیربت با عصاره آلوئهورا 2/0 درصد باعث افزایش معنیدار در شاخص کیفیت، ضریب رشد ویژه و افزایش وزن میگردد (05/0P<). همچنین تیمار 5/0 درصد باعث افزایش شاخص کیفیت گردید (05/0P<). تجویز خوراکی غلظتهای مختلف آلوئهورا بر ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین، مقایسه کارایی خوراک تفاوت معنیداری بین تیمارها نسبت به گروه شاهد مشاهده شد (05/0P<). بهطورکلی میتوان گفت مناسبترین غلظت آلوئهورا در خوراک برای تحریک رشد، 2/0 و 5/0 درصد میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آلوئهورا؛ رشد؛ Barbus grypus؛ فاکتور وضعیت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 50 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 61 |