تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,289,689 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,344,163 |
بررسی اثر ضد میکروبی عصاره شاه بلوط بر زمان ماندگاری سس مایونز | ||
دانش زیستی ایران | ||
دوره 15، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 31-42 اصل مقاله (581.61 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سمیرا نادری1؛ علیرضا رحمن* 2؛ ابراهیم حسینی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر قدس، تهران، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس . تهران | ||
3گروه علوم و صنایع غذایی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات . تهران | ||
چکیده | ||
رعایت اصول بهداشتی در تولید سس مایونز، بعنوان محصولی مغذی و پَر طرفدار، همچنین جلوگیری از فساد فیزیکی، شیمیایی، میکروبی و در نتیجه جلوگیری از کاهش کیفیت آن از نظر خواص حسی از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین، طی این پژوهش سعی بر آن بود که کارآیی استخراج عصاره آبی میوهی شاه بلوط بعنوان یک آنتیاکسیدان طبیعی مورد بررسی قرار گیرد. برای این منظور، نمونههای سس مایونز با غلظتهای مختلف غلظت عصاره، تحت تیمارهای B1 (سس مایونز+ ppm750 بنزوات سدیم + ppm750 سوربات سدیم)، B2 (سس مایونز + ppm400 عصارهی شاه بلوط + ppm500 بنزوات سدیم + ppm500 سوربات سدیم)، B3 (سس مایونز + ppm800 عصارهی شاه بلوط + ppm500 بنزوات سدیم + ppm500 سوربات سدیم) و B4 (سس مایونز + ppm 1200 عصارهی شاه بلوط) تهیه شد و از نظر فاکتورهای شیمیایی (اسیدیته و عدد پراکسید)، میکروبی و حسی (پذیرش کلی) طی مدت 6 ماه (روز اول، ماه دوم، ماه چهارم و ماه ششم) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میزان بازده استخراج عصاره به روش آبی برابر 5/22 % بود. بر طبق نتایج حاصله، عصارهی میوهی شاه بلوط همراه با بنزوات و سوربات سدیم باعث کاهش معنیدار پراکسید و اندیس اسیدی در نمونهها شد (p<0.05). برطبق نتایج آزمون میکروبی اثر ضدمیکروبی عصاره میوه شاه بلوط بر کاهش معنیدار جمعیت میکروبی و انبارمانی سس مایونز تأیید میشود (p<0.05). بنابراین، با در نظر گرفتن فاکتورهای حسی (پذیرش کلی) نمونه B3 بعنوان تیمار برتر این تحقیق معرفی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
خواص ضد میکروبی؛ خواص آنتی اکسیدانی؛ سس مایونز؛ عصاره شاه بلوط | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 257 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 181 |