تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,342,501 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,385,210 |
اثر سلنیوم و برخی مواد آلی بر صفات مرفوفیزیولوژیکی و متابولیتهای ثانویه شوید | ||
بوم شناسی گیاهان زراعی | ||
دوره 15، شماره 4، بهمن 1398، صفحه 57-66 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/aej.2021.682649 | ||
نویسندگان | ||
پرویز سماواتی پور1؛ وحید عبدوسی* 2؛ رضا صالحی3؛ سعید سماوات4 | ||
1دانش آموخته دکتری،گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران | ||
3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکدة علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
4استادیار پژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
سلنیوم عنصری است که به عنوان یک ماده اصلی برای سلامتی انسان و حیوان شناخته شده و میتواند نقش مهمی در مکانیسم آنتی اکسیدانی در گیاهان ایفا کند. متأسفانه بیشتر گیاهان از نظر میزان سلنیوم فقیر هستند و همین مسئله ضرورت غنیسازی محصولات کشاورزی با سلنیوم را به خوبی مشخص میکند.. به منظور بررسی تأثیر سلنیوم همراه با اسید فولویک و اسید هیومیک بر غنی سازی گیاه شوید، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه سطح اسیدفولویک و اسید هیومیک (0، 50 و 150 میلی مول بر لیتر) و کاربرد سلنیوم در 5 سطح (0 ، 6 ، 8 ، 12 و 16 میلی گرم بر لیتر) با سه تکرار انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد که اسید فولویک به همراه سلنیوم در تیمار 50 میلیگرم بر لیتر اسید فولویک به همراه 12 میلیگرم در لیتر سلنات سدیم، باعث افزایش و بهبود برخی صفات مورفوفیزولوژیک مانند وزن خشک اندام هوایی و ریشه، ارتفاع گیاه، کلروفیل، اسانس، میزان سلنیوم و آنزیمهای آنتی اکسیدان شد. همچنین این تیمار باعث بهبود و افزایش ترکیبات اسانس مانند آلفا- پنین (129/3 %)، بتا- میرسن (231/2%) ، آلفا- فلاندرن (14/46 %) و کاروون (83/74 %) شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ اسید فولویک؛ اسید هیومیک؛ سلنات سدیم؛ Anethum graveolens L | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 511 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 136 |