تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,544,595 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,614,063 |
اثرات سطوح مختلف روغنکلزا، دانهی باقلا و پودر سیر بر عملکرد و صفات کیفی تخممرغ در مرغهای تخمگذار | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 4، شماره 13، دی 1389، صفحه 49-65 اصل مقاله (683.72 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
این آزمایش برای ارزیابی اثرات سطوح مختلف دانهی باقلا، پودر سیر و روغنکلزا بر عملکرد، کیفیت تخممرغ در مرغهای تخمگذار انجام شد. در این تحقیق 288 قطعه مرغ تخمگذار سویهی های- لاین(W-36) در سن37 الی 49 هفتگی، در یک آزمایش فاکتوریل 2×2×2 با دوسطح روغن کلزا (5/1 و3 درصد جیره)، دو سطح دانهی باقلا (10 و20 درصد جیره) و دو سطح پودر سیر (2/0 و 4/0 درصد جیره) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار شامل 12 قطعه مرغ تخمگذار) به مدت 12 هفته مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان دادکه افزودن سطوح مختلف روغنکلزا، دانهی باقلا و پودر سیر به جیرهی غذایی مرغهای تخمگذار تأثیر معنیداری بر صفات عملکردی (میانگین وزن تخممرغ، درصد تولید تخممرغ، تولید تودهای، ضریب تبدیل) داشتند (05/0<P). افزایش دانهی باقلا موجبکاهش تولید تخممرغ و تولید تودهای تخممرغگردید (05/0<P). تیمار حاوی 3 درصد روغنکلزا، 20 درصد دانهی باقلا و 4/0 درصد پودر سیر بیشترین میانگین وزن تخممرغ (13/60گرم) را منجر شد. بیشترین درصد تولید تخممرغ مربوط به تیمار حاوی 3 درصد روغنکلزا، 10درصد دانهی باقلا و 4/0درصد پودر سیر بود. اثر سطوح مختلف باقلا، پودر سیر و روغنکلزا و اثر متقابل بین آنها بر صفاتکیفی تخممرغ وکلسترول زرده معنیدار نبود. این نتایج نشان میدهد که گنجاندن روغنکلزا (5/1درصد)، دانهی باقلا (20درصد) و پودر سیر (4/0درصد) در تغذیه مرغهای تخمگذار میتواند مفید واقع شود | ||
کلیدواژهها | ||
پودرسیر؛ دانهی باقلا؛ روغنکلزا؛ عملکرد؛ مرغ تخمگذار | ||
مراجع | ||
1- پوررضا، ج.(1383): تغذیهی مرغ، تألیف لیسون و سامرز، چاپ اول، انتشارات ارکان، صفحهی 500 تا 526. 2- رضایی، م.، کریمی ترشیزی، م.، روزبهان، ی. (1387): تأثیر سطوح مختلف الیاف فرآوری شده و معمولی در معدنی شدن استخوان جوجههای گوشتی. مجموعه مقالات سومین کنگرهی علوم دامی کشور. دانشگاه فردوسی مشهد. صفحهی82-76. 3- زرگری، ع. (1369): گیاهان دارویی، چاپ چهارم، انتشارات دانشگاه تهران، صفحهی131- 125و 191- 185. 4- شمس شرق، م.(1387): استفاده از سطوح مختلف باقلا با و بدون آنزیم در جیرهی غذایی جوجه های گوشتی، مجلهی علوم کشاورزی و منابع طبیعی، جلد پانزدهم، شماره اول. 5- Bedford, M. R., partridge, G. G., (2000): Enzymes in farm animal nutrition. CABI Dub. UK. 6- Birrenkott, G. G. E., Brockenfelt, M., Owens E., (2000): Yolk and blood cholesterol levels and organoleptic assessment of eggs from hens fed a garlic-supplemented diet. Poultry Science. 79: 75.
7- Celebi, S., Utlu, N., (2006): Influence of animal and vegetable oil in layer diets on performance and serum lipid profile. Journal poultry science. 5: 370-373.
8- Chowdhury, S. R., Chowdhury, S .D., Smith, T. K., (2002): Effects of dietary garlic on cholesterol metabolism in laying hens. Poultry Science. 81:1856-1862.
9- Corner, A. D., hulan, H. W., nush, D. M., Proudfoot, F. G., (1985): Pathological changes associated with the feeding of soybean oil or extracted from different rapeseed cultivars to single comb white Leghorn cockerels. Poultry Science. 64: 1438-1450.
10- Essman, E. J., (1984): The medical uses of herbs. Fitoterapia 55:279–289.
11- Folch, J., Less Solane, M., Stanley, G.H., (1956): A simple method for the isolation and purification of total lipid from animal tissues. Journal Biochemical chemistry. 226:497-509.
12- Griffin, H. D., Perry, M. M., Gilbert, A. B., (1984): Yolk formation. In: Physiology and Biochemistry of Domestic Fowl. Volume 5. Academic Press, New York.
13- Grobas, S., Mateos, G. G., Mendez, J., (2001): Influence of dietary linoleic acid on production and weight of eggs and egg components in young brown hens. Journal Applied Poultry Research. 8: 177-184.
14- Grobas, S., Mendez, J., DeBlas, C., Mateos, G. G., (1999): Laying hen productivity as affected by energy, supplemental fat, and linoleic acid of the diet. Poultry Science. 78:1542–1551.
15- Grobas, S., Mendez, J., Lazaros, R., Blas, C. D., Mateos, G.G., De, B.C., (2001): Influence of source of fat added to diet on performance and fatty acid composition of egg yolks of two strains of laying hens. Poultry Science. 80: 1171-1179.
16- Hammershoj, M. Steenfeldt, S., (2005): Effects of blue lupin (Lupinus angustifolius) in organic layer diets and supplementation with foraging material on egg production and some egg quality parameters. Poultry Science. 84:723–733.
17- Hassan khan, S., Sardar, R., (2007): Effects of dietary garlic on performance and serum and egg yolk cholesterol concentration in laying hens.
18- Horniakova, E., (1997): Effect of different content of fat source on production and indices of egg quality. Proceedings of the 16th Scientific Conference of the Feedstuffs Research Poultry Production. 183-188.
19- Hy-line International Publication., (2006): Hy-Line variety W-36 commercial management guide. 2006-2008. West Des Moines, Iowa. U. S. A.
20- Jensen, L. S., Allred, J. B., McGinnis, J., (1958): Evidence for an unidentified factor necessary for maximum egg weight in chickens. Journal Nutrition. 65: 219–223.
21- Konjufca, V. H., Pesti, G. M., Bakalli, R. I., (1997): Modulation of cholesterol levels in broiler meat by dietary garlic and copper. Poultry Science. 76:1264–1271.
22- Lada, A. T., Rudel, L. L., (2003): Dietary monounsaturated fatty acids: this is really better for protection from coronary heart disease. Poultry Science. 95: 117-122.
23- Lawson, L. D., Ransom,D. K. , Hughes, B.G., (1992): Inhibition of whole blood platelet-aggregation by compounds in garlic clove extracts and commercial garlic products. Thromb Research. 65:141–156.
24- National Research Council., (1994): Nutrient Requirements of Poultry. 9th ed., Washington DC, National Academy Press. pp: 44-45.
25- Perez-Maldonado, R. A., Mannion,P. F. , Farrel, D. J., (1999): Optimum inclusion of field peas, fava beans, chick peas and sweet lupins in poultry diets. I. Chemical composition and layer experiments. British Poultry Science. 40:667–673.
26- Petterson, D. S., (2000): The use of lupins in feeding systems -Review. Asian Australas. Journal Animal Science. 13:861–882.
27- Prinsloo, J. J., Smith,G. A. , Rode,W., (1992): Sweet white Lupinus albus (CV Buttercup) as a feedstuff for layers. British Poultry Science. 33:525–530.
28- Rahimi. G., (2005): Dietary Forage Legume (Onobrychis altissima grossh) Supplementation on Serum/Yolk Cholesterol, Triglycerides and Egg Shell Characteristics in Laying Hens. International Journal of Poultry Science 4 (10): 772-776, 2005.
29- Rowghani, E., Arab,M., Nazifi S. , Bakhtiari, Z., (2007): Effect of Canola oil on cholesterol and fatty acid composition of egg-yolk of laying hens. International Journal of Poultry Science. 6(2): 111-114.
30- SAS Institute., (1998): SAS User’s Guide: Statistics. SAS institute Inc., Cary, NC.
31- Sharma, R. K., Singh, R. A., Pal, R. N. , Aggarwal,C. K., (1979): Cholesterol content of chicken eggs as affected by feeding garlic, sarpagandha, and nicotinic acid. Haryana Agric. University Journal Research. 9:263–265.
32- Silva Filardi, R. D., Junqueira, O. M., Casartelli, A. C., Aparecida Rodrigues, E., Francelino Arau´jo, L., (2005): Influence of Different Fat Sources on the Performance, Egg Quality, and Lipid Profile of Egg Yolks of Commercial Layers in the Second Laying Cycle. Journal Applied Poultry Research. 14: 258–264.
33- Sim, J. S., (1990): Flax seed as a high energy/protein/omega-3 fatty acid feed ingredient for poultry. In: Proceeding of the 53 rd Flax Institute of the United States, Fargo. ND. pp: 65-72.
34- Safaa, H., (2007): Effect of dietary garlic or fenugreek on cholestrol metabolism in laying hens. Egypt Poultry Science. Vol (27) (IV): (1207-1221).
35- Stadelman, W., (1977): Egg quality of selected poultry breeds. Poultry Science. 20: 205-212.
36- Steenfeldt, S., Gonzalez, E. , Bach-Knudsen, K. E., (2003): Effects of inclusion with blue lupins (Lupinus angustifolius) in broiler diets and enzyme supplementation on production performance, digestibility and dietary AME content. 2003. Animal Feed Science and Technology. 110:185–200.
37- Van Barneveld, R. J., (1999): Understanding the nutritional chemistry of lupin (Lupinus spp.) seed to improve livestock production efficiency. Nutrition Research. Review. 12:203–230.
38- Viveros, A., Centeno, C., Arija, I., Brenes. A., (2007): Cholesterol-Lowering Effects of Dietary Lupin (Lupinus albus var Multolupa) in Chicken Diets. Poultry Science 86:2631–2638
39- Warshafsky, S., Kamer, R.S. Sivak, S. L., (1993): Effects of garlic on total serum cholesterol. A Meta analysis. Ann. Intern. Med. 119:599–605.
40- Watkins, B. A., Mirosh, L.W., (1987): White lupin as a protein source for layers. Poultry Science. 66:1798–1806.
41- Weiss, J.F., Naber, E.C. , Johnson, R.M., (1967): Effect of dietary fat and cholesterol on the in vitro incorporation of acetate-14C into hen liver and ovarian lipids. Journal Nutrition. 93: 153-160.
42- Weiss, J.F., Naber, E.C., Johnson, R.M., (1967): Effect of dietary fat and d-thyroxin on the incorporation of acetate-1-14C into egg yolk lipids. Journal Nutrition. 93: 153-160.
43- Wycoff, S., Vohra, P., Kratzer, F. H., (1983): Nutriitional evaluation of fourvarieties of colored and one of white beans (Phaseolus vulcaris) for japanesequail. Poultry Science. 62: 1576-1586.
44- Yang, C. X., Ding, L. M., Rong, Y., (2000): N-3 fatty acid metabolism and effects of alphalinolenic acid on enriching n-3 fatty acid eggs. Journal China Agriculture University. 95: 117-122. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 48 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 32 |