تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,987 |
تعداد مقالات | 83,495 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,810,004 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,906,617 |
بررسی اثر حرارت بر الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در اشریشیاکلیهای جدا شده از طیور | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 5، شماره 1، فروردین 1390، صفحه 67-72 اصل مقاله (273.34 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
اشریشیاکلی یکی از باکتریهای پاتوژنیک مهم در انسان و حیوانات است. یکی از راههای ایجاد مقاومت منشاء پلاسمیدی دارد و از آنجائیکه بعضی از پلاسمیدها به حرارت حساس بوده و در حرارت غیر مطلوب از بین می روند، در این تحقیق سعی شده است که امکان تغییر مقاومت در باکتری E-coli جدا شده از طیور نسبت به آنتی بیوتیکهای رایج درمانی با استفاده از حرارت، مورد بررسی قرار گیرد. در ابتدا بمنظورتائید هویت 25 جدایه اشریشیاکلی جدا شده از طیور، آنها را به محیط اختصاصی مکانکی آگار و سپس محیطهای افتراقی خانوادۀ آنترو باکتریاسه انتقال داده و از هویت آنها اطمینان حاصل گردید. در مرحله دوم هر یک از جدایهها به 2 محیط BHI منتقل شده و همزمان در دو دمای 37 و 5/43 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت انکوبه گردیدند. در قدم بعدی حساسیت جدایههای E-coli به آنتی بیوتیکهای مورد نظر به روش دیسک- دیفیوژن (کربی بائر) براساس معیارهای CLSI انجام گرفت و بعد از انکوباسیون در دو دمای مختلف 37 و 5/43 درجه سانتیگراد بررسی شده و برای ثبت و بیان نتایج از سه طبقه بندی حساس، نیمه حساس و مقاوم استفاده گردید. در بررسی حاضر بیشترین میزان حساسیت آنتی بیوتیکی در E-coli در دو دمای 37 و 5/43 درجه به ترتیب مربوط به کلرامفنیکل (52% و 56%) بوده و بالاترین مقاومت نسبت به اریترومایسین (92%) مشاهده شد، و تغییر محسوسی در کاهش مقاومت باکتری علیه آنتی بیوتیکها در دو دمای مورد آزمایش مشاهده نگردید. | ||
کلیدواژهها | ||
اشریشیاکلی؛ مقاومت آنتی بیوتیکی؛ حرارت | ||
مراجع | ||
1- احمدی، م. (1384): مطالعه مقاومتهای دارویی قابل انتقال در اشرشیا کلی جدا شده از مرغداریهای منطقه ارومیه، مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، دوره 60، شماره 1، صفحه: 77-71 2- اکبری، ع. (1368): راهنمای تشخیص بیماریهای باکتریایی طیور، انتشارات سپهر-صفحه: 23 3- پوربخش، ع. (1369): بررسی و تعیین سویه های بیماریزای اشرشیا کلی در مرغداریهای شهرستان ارومیه و تعیین میزان حساسیت آنها نسبت به آنتی بیوتیکها، پایان نامه جهت دریافت دکترای حرفه ای دامپزشکی، دانشگاه ارومیه شماره پایان نامه 123، صفحه: 57-51 4- پیغمبری، س. حقیقی خوشخو، پ. (1384): الگوی مقاومت دارویی و محتوی پلاسمیدی جدایه های Escherichia coli از موارد کلی باسیلوز طیور مجله تحقیقات دامپزشکی، سال شصتم، شماره 2 (پیاپی 238) صفحه: 105-97 5- کاکای افشار، ا. (1384): بررسی اثر حرارت در مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکها در اشرشیای کلی، پایان نامه جهت دریافت دکترای حرفه ای دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه شماره پایان نامه 736، صفحه: 66-64 6- مولانا، ز. شاهنده، ز. حاجی احمدی، م. (1385): بررسی اثر حرارت بر مقامت باکتریهای استافیلوکوکوس و اشرشیا کلی نسبت به آنتی بیوتیکها، مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، دوره هشتم، شماره 4 صفحه: 31-26
7- Calnek, B.W., (2000): Disease of poultry, 10th edition (Ames. Lowa State University Press USA) pp: 131-139.
8- Guerra, B., Junker, E., Schroeter, A., Malorny, B., Lehman, S., Helmuth, R., (2003): phenotypic and genotypic characterization of antimicrobial resistance in German Escherichia coli isolates from cattle, swine and poultry. J. Antimicrob. Chemother.52: 489-92
9- Jawetz, E., Melnick, J.K., Adelberg, E.A., (2004):Review of medical Microbiology. 19th ed. Lange Medical. plosaltos, California PP: 117-121.
10- Macuie, M.C., Cartney, M.C., (1999): Practical Medical Microbiology. PP:432-453.
11- Shane, S.M. (2001): Coliform infections are responsible for heavy losses, part one. World Poult. 17: 58-59.
12- Van-den-bogaard, A., London,N., Driessen, C. , Stobbering, E., (2001): Antibiotic resistance of faecal Escherichia coli in poultry, poultry farmers and poultry slaughters. J. Antimicrob. Chemother.47: 763-71
13- Wayner, D.D., (2001): Implications Of Multiple Antimicrobial Resistance Enterococci Associated With The Poultry, Food Addivities and Contaminates. 18: 2-11
14- Wray, C. , Davies R.H., (2002): Colibacillosis. In Poultry Diseases. Edited by F.T.W. Jordan, M. Pattison, D. Alexander, and T. Faragher. 5th ed. W.B. Saunders company, USA. pp: 123-130 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 59 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 27 |