تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,293,899 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,348,045 |
تاثیرتغذیه با زئولیت برجمعیت میکروبی رودۀ جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 6، شماره 3 - شماره پیاپی 19، مهر 1392، صفحه 61-66 اصل مقاله (378.09 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این بررسی تأثیر جیرههای حاوی 5 /0و1 و5/1 درصد زئولیت طبیعی و 1 درصد زئولیت صنعتی(آنزیمیت) بربار میکروبی جوجههای گوشتی مورد بررسی قرار گرفته است . 400 جوجه یکروزه گوشتی خریداری و به طور تصادفی در20 پن(5 تیمار با 4 تکرار) بطور مساوی تقسیم شدند . تیمار شاهدفقط جیره پایه دریافت کرد. همه جوجهها تحت شرایط یکسان نگه داری و آزادانه به آب و غذا دسترسی داشتند . درسن 42 روزگی 2 جوجه از هر واحد کشتار و از روده آنها نمونه گیری شد. نمونهها با روش رقت سریال در محیط بلاد آگار و EMB کشت داده و بعد از 24 ساعت نگهداری در 37 درجه تعداد کلنیهای رشد یافته بررسی شد . pH نمونههای روده نیز ارزیابی شد.سپس از پلیتهای رشد یافته باکتری ایشرشیاکلی با روشهای بیوشیمیایی شناسایی و تست آنتی بیوگرام بر روی آنها با 13 نوع آنتی بیوتیک انجام گرفت. نتایج نشان داد که در مقایسه با گروه شاهد استفاده از زئولیت موجب تغییر PH به طور معنی داری نشده و در کل میکروبهای موجود در روده نیز تاثیری نداشته است (P>0.05)، اما تعداد انتروباکتریاسهها در روده به شکل معنی داری کاهش یافته است(P<0.05). همچنین درتست آنتی بیوگرام در دریافت کنندههای زئولیت مقاومت نسبت به پنی سیلین و اریترومایسین بیشترین و نسبت به جنتامایسین کمترین بود. | ||
کلیدواژهها | ||
زئولیت؛ میکروبهای روده ای؛ جوجههای گوشتی | ||
مراجع | ||
1- افشار مازندران، ن.، رجب، ا (١٣٨١): پروبیوتیکها و کاربرد آنها در تغذیه دام و طیور. چاپ دوم.انتشارات نوربخش، تهران ص90-35 2- فرخوی، م. (1375): راهنمای کامل پرورش طیور. چاپ سوم. واحد آموزش و پژوهش معاونت کشاورزی سازمان اقتصادی کوثر، تهران ص105-53 3- Akond, M., Hassan, S., (2009): Antibiotic resistance of Escherichia Coli isolated from poultry and poultry environment Bangladesh, A.J.Envi.Sci 5(1):47-52, 4- Doetkott, D.M., Nolan, L.K., Giddings, C.W., Berry, D.L., (1996): Large Plasmids of avian Escherichia coli isoltes. Avian Dis. 90: 927-930. 5- Gross, W.G., (1994): Diseases due to Escherichia coli in poultry. In Escherichia coli in domestic animals and humans. Edited by CL Gyles. CAB International,Wallingford, UK. PP: 237-259
6- Gunal,M., Yayli,G., Kaya,O., Sulak, O.,(2006):The effects of antibiotic growth promoter,probiotic or organic acid supplementation on performance, intestinal microflora and tissue of broilers.Int.Poult.Sci.,5:149-155
7- Harrigan, W.F., (1998): Laboratory methods in food microbiology, 3rd edn., academic press, San Diego, pp.432.
8- Kubena, L.F., Harvey, R.B., Phillips, T.D., Clement, B.A., (1993): effect of hydrated sodium calcium alummosilicates on aflatoxicosis in broiler chickens. Poult. Sci. 72:651.
9- Mumpton, F.A., (1994): mineralogy and geology of natural zeolite .department of the earth science. New York, usa.
10- Olver, M.D.,(1997): Effect of feeding clinoptilolite( zeolite) on the performance of three strains of laying hens. Br. Polt.Sci.38:221.
11- Santos, A.A, Ferket,P., (2006):Effect of nutrition on gut microflora colonization. 33rd Annual Carolina Poultry Nutrition Conference, September, 26-27
12- Sharada, R., Wilfred Ruban, S., (2010) : isolation,characterization and Antibiotic resistance pattern of Escherichia Coli isolated from poultry, A.E. J.Sci. R. 5(1):18-22.
13- Tomlinson, A.A.G., (1998): modern zeolites, steructure and function in detergents and petrochemicals. Trans tech ltd. Uk. 1-16.
14- Vest , L. Shutze, J., (1984): Influence of feeding zeolites to poultry under field condition. . In zeo . Agriculture: use of natural zeolites in Agriculture and aquaculture. W.G.Pond and F.A. Mumpton. Eds., Westview press, Boulder, Colorado.211.
15- www. Featured Poultry Articles At Poulvet.com
16- Xia, M., Hu, S., Xu, C.H., (2004):Effects of copper-bearing montmorillonite growth performance digestive, enzyme activities, and intestinal microflora and morphology of male broilers. Poult. Sci. 83;1868-1875. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 35 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 27 |