تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,340,943 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,384,192 |
بررسی تاثیر پیش تیمار بذر با جیبرلیک اسید و سالیسیلیک اسید بر خصوصیات جوانه زنی بذر شلغم در شرایط دمایی مختلف | ||
یافته های نوین کشاورزی | ||
دوره 15، شماره 1 (پاییز99) - شماره پیاپی 44، آبان 1399، صفحه 47-55 اصل مقاله (599 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
معصومه مشکین فام1؛ مجید رحیمی زاده* 2 | ||
1دانشجوی دکتری اگرو تکنولوژی، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استادیار زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی اثرپیشتیمار بذر با اسیدسالیسیلیک و اسیدجیبرلیک بر واکنش بذر شلغم نسبت به دما و انتخاب پیشتیمار برتر در آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد در سال تحصیلی95-94 انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار انجام شد. اسیدجیبرلیک در سه سطح به مقادیر 0، 250 و500 میلیگرم بر لیتر بهمدت 24 ساعت، اسیدسالیسیلیک در سه سطح به مقادیر 0، 250 و500 میلیگرم بر لیتر به مدت 10 ساعت در دماهای ثابت جوانهزنی در پنج سطح شامل 15، 20، 25، 30 و 35 درجه سانتیگراد در مدت زمان 12 روز جوانهزنی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که، استفاده از پرایمینگ بذری در افزایش سرعت جوانهزنی بذر و یکنواختی سبز شدن آنها تا دمای 30 درجه سانتیگراد موثر عمل کرد و توانست مدت زمان رسیدن به 50 % جوانهزنی را کاهش دهد. بنابراین استفاده از پرایمهای اسیدجیبرلیک با غلظت 500 میلیگرم در لیتر و اسیدسالیسیلیک با غلظت 250 میلیگرم در لیتر اثرات تنش دمایی بالا را بر شاخصهای جوانهزنی کاهش داده و باعث بهبود مولفه های جوانه زنی می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدجیبرلیک؛ اسیدسالیسیلیک؛ پیش تیمار؛ جوانهزنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 219 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 203 |