تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,540,687 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,610,446 |
استخراج ترکیبات زیست فعال و ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی گیاه گل گاو زبان (Echium amoenum) | ||
اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر | ||
دوره 9، شماره جدید 1، آبان 1401، صفحه 43-52 اصل مقاله (513.5 K) | ||
نوع مقاله: مقاله تحقیقاتی | ||
نویسندگان | ||
سیمین عربی* 1؛ عسل فرخ اسلاملو2؛ زهرا عزت پورقدیم3؛ سروناز مقصودی4 | ||
1استادیار گروه شیمی، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد زیست سلولی و مولکولی ، دانشکده علوم نوین، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
3دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی- نانوشیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران | ||
4دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی-شیمی دارویی، دانشکده شیمی دارویی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
گیاهان دارویی منابع پتانسیلی از آنتیاکسیدانهای طبیعی هستند و ترکیبات آنتیاکسیداتیو گوناگونی برای خنثی کردن گونههای اکسیژن واکنشپذیر تولید میکنند. مصرف این ترکیبات سبب کاهش شیوع بسیاری از بیماریهای مزمن میشود. گل گاوزبان یکی از مهمترین گونههای خانواده بوراژیناسه است. این پژوهش، بهمنظور اندازهگیری میزان فنول و فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی عصارههای گوناگون گل گاوزبان از منطقه کلاردشت در هرباریوم مؤسسه تحقیقاتی جنگلها و مراتع انجام شد. در پژوهش حاضر، استخراج ترکیبات فنولی بخشهای هوایی گیاه با حلالهای استون و اتانول در سه غلظت (خالص، 50 و 75 درصد) انجام شد. مقدار فنول کل عصارهها با روش فولین-سیوکالتیو، فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها توسط آزمون مهار رادیکالهای آزاد DPPH و قدرت احیاکنندگی در مقایسه با BHT و اسکوربیک اسید سنجش شد. بیشترین میزان فنول کل در همه عصارهها، در غلظت 50 درصد بدست آمد، به طوری که میزان فنول کل عصارههای استونی و اتانولی بهترتیب 9/82 و 3/77 میلیگرم گالیک اسید بر گرم عصاره بود (p ≤ 0.05). عصارهها فعالیت آنتیاکسیدانی وابسته به غلظت نشان دادند. در بین عصارههای فنولی، عصاره استونی بالاترین فعالیت ضدرادیکالی و آنتیاکسیدانی را داشت. افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره گل گاوزبان را میتوان به مقادیر بالای ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی نسبت داد. بنابراین این گیاه بهعنوان منبع بالقوهای از ترکیبات فنولی و آنتیاکسیدانهای طبیعی معرفی میگردد که میتوان از عصاره آن در صنایع غذایی برای جلوگیری از فساد اکسیداتیو مواد غذایی بهره برد. | ||
کلیدواژهها | ||
گل گاوزبان؛ استخراج؛ ترکیبات فنولی؛ فعالیت آنتیاکسیدانی | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 400 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 392 |