تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,991 |
تعداد مقالات | 83,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 76,929,481 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 53,999,280 |
بررسی مقایسهای ویژگیهای کیفی و بیوشیمیایی دو رقم توتفرنگی کاماروزا و پاروس در طی پانزده روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد | ||
زیست شناسی تکوینی | ||
مقاله 6، دوره 14، شماره 2 - شماره پیاپی 54، خرداد 1401 اصل مقاله (588.41 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jdb.2022.1941563.1270 | ||
نویسندگان | ||
مرضیه آخوند1؛ فریبا حیدری زاده2؛ مریم کلاهی* 3 | ||
1گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. | ||
2گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهیدچمران اهواز، اهواز، ایران. | ||
3گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهیدچمران اهواز، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
میوه توتفرنگی (Fragaria ananasa)در صنایع غذایی کاربرد بسیاری داشته، بخصوص اسانس و عصاره بهدستآمده از این میوه در بسیاری از فراوردههای غذایی استفاده میشود. در این پژوهش، تغییرات صفات کیفی و بیوشیمیایی دو رقم توت فرنگی کاماروزا و پاروس در طی پانزده روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مقایسه این دو رقم در روز اول نشان داد که سفتی بافت، میزان مواد جامد محلول و شاخص طعم در رقم کاماروزا به طرز معنی داری بیشتر از رقم پاروس بود. مقایسه تغییرات صفات در این دو رقم در طی پانزده روز نشان داد میزانpH در هر دو رقم افزایش داشت، درحالیکه در طی این پانزده روز میزان مواد جامد محلول و شاخص طعم در رقم پاروس، به طرز معنی داری افزایش یافت. سفتی بافت و درصد کاهش وزن در هر دو رقم طی پانزده روز کاهش معنی داری نشان داد ولی این کاهش در رقم کاماروزا بیشتر بود. صفات کیفی و بیوشیمیایی مورد مطالعه و نیز شاخص طعم در دو رقم توتفرنگی طی پانزده روز به طور موثری تحت تاثیر نوع رقم و مدت نگهداری تغییر کردند. این بررسیها نشان داد نوع رقم توتفرنگی عامل تعیینکنندهای به لحاظ حفظ ارزش غذایی و نیز محتوای ترکیبات طبیعی در طی نگهداری و شرایط پس از برداشت میباشد، بهطوریکه رقم کاماروزا از این جنبهها برتری ویژهای نسبت به رقم پاروس نشان داد. بهنظر میرسد ذخیرهسازی در دمای پایین روشی کارآمد برای نگهداری میوه توتفرنگی است. | ||
کلیدواژهها | ||
توتفرنگی؛ نگهداری؛ شاخص طعم؛ صفات کیفی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 167 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 84 |