تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,341,168 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,384,322 |
اثر مقادیر مصرف پتاسیم بر کاهش اثرات تنش شوری در گیاه دارویی خرفه . | ||
پژوهش های به زراعی | ||
دوره 12، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 60-82 اصل مقاله (313.02 K) | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا صالح آبادی1؛ محمد آرمین* 2؛ متین جامی معینی* 3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار، ایران | ||
2دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
3استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
چکیده | ||
در شرایط تنش شوری استفاده از مواد تعدیل کننده مانند کودهای حاوی پتاسیم میتواند اثرات منفی شوری بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاهان زراعی را کاهش دهد. به منظور بررسی اثر مقادیر مصرف پتاسیم بر کاهش اثرات تنش شوری در گیاه دارویی خرفه آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در گلخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار در سال 1396به صورت گلدانی به اجرا در آمد. فاکتورهای مورد بررسی مقدار مصرف پتاسیم ) 150 ،0و 300کیلو گرم در هکتار پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم( و مقدار شوری ) 12 ، 9 ، 6 ، 0دسی زیمنس بر متر .( نتایج نشان داد که افزایش مقدار مصرف پتاسیم در شرایط تنش شوری سبب افزایش عملکرد و اجزای عملکرد خرفه شد و بالاترین ارتفاع، تعداد شاخههای جانبی، تعداد گپسول در گیاه، تعداد دانه در کپسول، وزن خشک بوته، عملکرد دانه، مقدار پتاسیم و کمترین مقدار سدیم با مصرف 300کیلو گرم در هکتار به دست آمد. شوری 12دسی زیمنس بر متر سبب کاهش %57/02ارتقاع گیاه، % 55/75تعداد شاخههای جانبی، 37/27تعداد کپسول در بوته، 68/56تعداد دانه در کپسول، %67/57وزن هزار دانه، %71/01وزن خشک بوته، %47/21عملکرد دانه، %41/91مقدار پتاسیم و افزایش27/65 % سدیم در مقایسه با شاهد شد. در مجموع نتایج آزمایش نشان داد که تا شوری 9دسی زیمنس عملکرد دانه خرفه از نظر آماری تحت تأثیر قرار نگرفت و مصرف 300کیلوگرم در هکتار درکاهش اثرات تنش شوری مناسبتر بود | ||
کلیدواژهها | ||
پتاسیم؛ تنش شوری؛ خرفه؛ گیاهان دارویی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 32 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 71 |